Skogsfastigheter

Regeringsuppdrag för att stärka äganderätten i skogen, öka i

1 inlägg 1237 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Regeringsuppdrag för att stärka äganderätten i skogen, öka i

Skogsvaktaren  
#761019 Regeringsuppdrag för att stärka äganderätten i skogen, öka incitamenten för naturvård och främja flexibla skyddsformer
Publicerad 15 juni 2022

I november 2021 beslutade regeringen om propositionen stärkt äganderätt, flexibla skyddsformer och ökade incitament för naturvården i skogen med frivillighet som grund. Där föreslår Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet åtgärder för att stärka äganderätten, förenkla och tydliggöra för markägare och skogsnäring, och göra skyddet av värdefulla skogar mer effektivt. Nu följs propositionen upp med ett flertal uppdrag till berörda myndigheter. Uppdragen följer även av propositionen om tydligare bestämmelser om ersättning vid avslag på ansökningar om tillstånd till avverkning i fjällnära skog.

– Skogen är viktig för Sveriges landsbygders utveckling, och för jobb och tillväxt i hela landet. En tydlig skogspolitik som fullt ut bidrar till de båda jämställda målen i skogspolitiken: miljö och produktion, är att ta ansvar för landet. Skogspropositionerna bidrar med en efterfrågad tydlighet till alla som har intresse i skogen och det är positivt att vi nu följer upp skogspropositionerna med ytterligare regeringsuppdrag till berörda myndigheter, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

– Skogen, vårt gröna guld, spelar en central roll i klimatomställningen genom att ersätta fossila produkter och som kolsänka. Med dessa uppdrag tar regeringen ansvar för att värdefulla statliga fjällskogar skyddas och att staten är en föregångare i hållbart skogsbruk, säger klimat- och miljöminister Annika Strandhäll.

https://www.regeringen.se/pressmeddelan ... dsformer1/   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).