Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Nordic Traction tar över tillverkning av Kopa-banden

1 inlägg 2792 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Nordic Traction tar över tillverkning av Kopa-banden

Torbjörn Johnsen  
#757232 Finska Nordic Traction, som bl a tillverkar och säljer Clark skogsmaskinband och slirskydd från Nordchain (f d Gunnebo), OFA, Tellefsdal och GripX, meddelar nu att man tar över tillverkning och exportförsäljning av Kopa bärande band.

Företaget Koneosapelvely Oy började utveckla och tillverka de bärande high flotation-banden Kopa under 2015. Banden har blivit mycket populära i Finland och produktionskapaciteten i Koneosapalvelus fabrik i Vippula börjar nå kapacitetstaket. Överlåtelse av bandproduktionen till Nordic Traction kommer att ske stegvis under 2022 medan Koneosapalvely behåller de immateriella rättigheterna. Nordic Traction kommer att ansvara för exportförsäljningen av Kopa-banden via sina distributionsnät men Koneosapelvelu kommer fortsatt att sköta all försäljning i Finland. Där kommer även andra delar av Nordic Tractions produktportfölj att säljas i Finland av Koneosapelvelu Oy.

Nordic Traction tillverkar Clark-banden i sin fabrik i Dunfries i Skottland. Enligt Nordic Tractions Vd Tero Järvinen har företaget investerat i automatiserad teknik och effektivare bandtillverkning de senaste åren.

Vi är proffs inom bandproduktion och Koneosapalvelu är en nyckelexpert inom den finska skogsmaskinbranschen, säger Tero Järvinen, Vd för Nordic Traction group i ett pressmeddelande.


Läs mer om Nordic Traction på deras sajt som du hittar här.
Information om Kopa-banden hittar du tills vidare på Koneosapalvelus sajt här.   TS
Olofsfors skogsmaskinsband
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).