Skotare

Skotar förares framtids bild

5 inlägg 2613 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Skotar förares framtids bild

matias89  
#431754 Hejsan. Är lite ute efter era kommentarer om hur ni tror framtiden ser ut i skogsbranchen. Hur är chanserna att hitta jobb i låt säga gävleborg som skotarförare om man går en 10v utbildning i alfta och är 28 år med 10 års lastbils /tungmeks erfarenher. Samt fordons utbildning med el som tillval.har även c kort och lastmaskin godshantering. Har grymt intresse i skog och just skogsmaskiner och har prövat köra några maskiner.kommer överens med maskiner ganska fort skulle jag säga .   TS
Användarvisningsbild

Re: Skotar förares framtids bild

Ola63  
#431918 Har du kontakter som har skogsmaskiner så är ju den delen bra, nästa är ju utbildningar som "grönt kort" och allt annat man måste ha på certifierade företag. Maskinkörandet är inte det stora problemet om man är van vid stora maskiner. Att kunna prestera är också en viktig del, det gäller helheten såsom att kunna enkelt skruvande och produktion t.ex.

Avatar Fallback

Re: Skotar förares framtids bild

matias89  
#433412 Vilka utbildningar krävs av ett cert. Företag utöver grönt kort ?

   TS
Avatar Fallback

Re: Skotar förares framtids bild

tallen100  
#433418 "Kommer du väl in och får börja köra hos någon och det går bra med körningen, så löser dej sej nog med gröna kort och vad mer det är med tiden, det är nog inget som krävs från första stund. Det underlättar så klart om det är full fart för entreprenörerna och svårt att hitta folk.

Avatar Fallback

Re: Skotar förares framtids bild

matias89  
#433431 Ok. Är det samma gröna kort på grävmaskin också?har en kompis som har maskiner på skogen som kunna hjälpa en med det isf.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).