Öppna kategorin

Fundering för framtida ägande i Sverige.

20 inlägg 8506 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Fundering för framtida ägande i Sverige.

vetinte  
#339627 Intresanta tankar dryftas ang Sveriges famtid.
Är det nån ide att sattsa "framåt" ?
Eller bör man förberada sig på andra saker/sätt ?
Man kanske bör tänka sig om innan man tex planterar på 70-100 års sikt ?

http://jyllands-posten.dk/debat/leder/E ... e-og-onde/   TS
Elmia
Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

JörgenO  
#339636 Om min förståelse av danska är som den borde... Och det är den, så handlade artikeln nog inte om äganderätt. Jag är säker på att tallars livscykel kommer att spänna över både nuvarande och några framtida invandringspolitiska regimer :D

Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#339639 För Sverige som nation är skogen en resurs av stor betydelse.
I slutändan måste vi också tillgodose kommersiella intressen på landsbygden, som annars riskerar att utarmas ekonomiskt och demografiskt.
Landsbygden försvinner för markägarna har inget att säga till om
Markägaren har traditionellt straffats mycket hårt genom markkonfiskation i form av biotopskydd, Strandskydd, Naturreservat, Natura 2000, jägarintressen, missbruk av allemansrätten med t ex
bärföretag i massor etc.
Jag kan inte förstå vad som är problemet med att skogsägarna får sköta sin skog själva. Skogen behöver avverkas och förnyas. Sverige behöver exportinkomster.
Äganderätten är en viktig rättighet för markägarens förfoganderätt över sin egen näringsverksamhet med olika synpunkter,olika förutsättningar , intressen, ekonomi och brukanderätt.
Många privata skogsägare med sina olika åsikter och metoder skapar även mångfalden i skogen.


Enligt siffror från Skogsstyrelsen skyddar vi i dag i storleksordningen 31 procent av den svenska skogen, en internationellt sett exceptionell siffra. Här ingår utöver det formella skyddet även så kallade skogsimpediment, alltså icke produktiva områden, samt frivilliga avsättningar som kan redovisas på olika sätt.

I Sverige har vi mer skog än på mycket länge och den svenska modellen, som baseras på ansvarsfulla och engagerade ägare, är en framgångsfaktor.

Den nuvarande Sosse och miljö parti regeringen säger sig vilja skydda ytterligare upp till en och en halv miljon hektar produktiv skogsmark. Kostnaden för detta beror på markpriserna, men om vi utgår från de priser som råder i södra och mellersta Sverige kan vi hamna på ungefär 100 miljarder kronor – i teorin ännu högre. Att ta produktiv skogsmark ur bruk innebär också en fortsatt indirekt kostnad eftersom skyddade områden inte genererar någon träråvara.

Jag anser till skillnad från sossar & miljöaktivister att skötseln av befintliga skyddade skogsområden bör prioteras framför nya konfiskeringar som omöjliggör möjligheterna till ett aktivt skogsbruk.

Man bör också på andra sätt bidra till att gynna det svenska skogsbruket över hela landet. På så vis upprätthålls fungerande samhällen, infrastruktur och arbetstillfällen, vilket går hand i hand med landsbygdens utveckling och fortlevnad.

Jag anser att jorden, skogen & naturen ska brukas och upplevas, inte fjärmas från människan.

Nu är regeringen med sossar och miljöaktivister tydligen på gång med att upprätta olagliga kåkstäder. Först var det Lund och Karlstad, nu följer Uppsala den nya trenden med att vi ska erbjuda gratis mark till tiggare för uppförandet av hälsofarliga kåkstäder.
Ingen kommun kan ge bort mark till tiggare eller andra personer och orsaken till det är att kommunpolitikerna inte äger marken, det gör kommunens skattebetalare!
Enligt Svensk lag så kan man inte ge bort något som man själv inte äger!
Tydligen gäller helt plötsligt inte Plan och bygg lagen eller andra lagar heller!!
Vad hände med likhet inför lagen?
Varför skall jag betala fastighetsavgift för mitt hus, eller inkomstskatt och moms när eu migranter olagligt erhåller gratis mark av samhället? Utan att betala hyra, skatter eller ens för städningen där de skräpar ner och huserar?
Samtidigt ska vi alla måste lämna plats på arbetsplatser och i boenden för de skattefinansierade massinvandrarna.
Det går starkt utför, med både socialdemokratin o. Sverige..Vill man få en känsla för socialdemokraternas resa ned i soptunnan så räcker det att läsa de här namnen, uppställda på en tidslinje: Claes Tholin - Hjalmar Branting - Per Albin Hansson- Tage Erlander- Olof Palme -Ingvar Carlsson - Göran Persson - Mona Sahlin- Håkan Juholt -Stefan Löfven.

Efter Tage Erlander hände det någonting, en gökunge tog platsen som partiordförande. Palmegöken lade grunden för partiets förstörelse av äganderätt mm utan att någon insåg det. Titta nu på de tre sista namnen i listan, aj, aj, aj... Vem trodde det skulle gå att överträffa Mona Sahlin i intellektuell trubbighet? Men det gick! Stefan Löfven är garanterat den politiska ledare i den fria världen som har den lägsta IQ:n och den sämsta omvärldsförståelsen.
Fridolin skulle göra skolan bättre på 100 dagar och Löfvén lovade arbetslösa ungdomar jobb inom tre månader...Svetsaren Löfven ska ha Europas största massinvandring och samtidigt ha Europas lägsta arbetslöshet.
Hur kan någon tro på dessa sagor, snart får vi nog höra att han kan gå på vattnet också eller har läst mattematik.

Man anställer nyanlända med 80%statliga lönebidrag, så de konkurerar ut svenskar på arbetsmarknaden! Då är de varken socialbidragstagare eller arbetslösa i statestiken!

Socialdemokraterna har blivit som en isolerad damm med stagnerat vatten, en unken samlingplats för dumskallar som har hjärtat till vänster och huvudet under armen.

Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

vetinte  
#339657
JörgenO skrev:Om min förståelse av danska är som den borde... Och det är den, så handlade artikeln nog inte om äganderätt. Jag är säker på att tallars livscykel kommer att spänna över både nuvarande och några framtida invandringspolitiska regimer :D


Min fundering var snarare om det är någon ide att sattsa pengar o arbete på något i ett land som "närmarä sig något som kan liknas med inbördeskrig ?
Och om man äger en fastighet i Sverige bör tänka på att hägna med taggtråd och ha någon form av bevakning.
Mer, fler....... Saker tyder ju på att både äganderätt och otryggheten sprider sig i landet anorlunda.
Ända som är kvar är ju natyren. O äger man en liten del av den så kanske man bör tänka på hur man skal, o om man skall sattsa för framtida generasjoner.
Bostadsområden byggs bakom stängsel redan idag.
Men privatägd skogsfastighet (stor eller liten) hur skyddar man den ?
Att tallens livsyckel är lång är ju klart men om den kostar dig idag o ingen får nån inkomst på den (inte änns du eller dina anhöriga) va fin då för anledning för dig att lägga ut pengarna ?

Finns andra som har funderingar runt liknande.
http://detgodasamhallet.com/2015/08/15/ ... trad-tack/

   TS
Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

Camwood  
#339742 Swe, vik! Jag håller med till 100 % på din första del av ditt inlägg men jag reserverar mot att invandringen skulle vara ett problem eller hot. Det som är ett STORT problem för mark och skogsägare är den bristfälliga lagstiftningen som möjliggör andra än den Lagfarna ÄGAREN att nyttja sin fastighet till 100 %
Värna äganderätten!!

Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

vetinte  
#339746
Camwood skrev:Swe, vik! Jag håller med till 100 % på din första del av ditt inlägg men jag reserverar mot att invandringen skulle vara ett problem eller hot.


Med tanke på att komuner ger bort komunal mark. Och kan om dom vill ta privat mark o egendom.............om dom tycker det är nödvändigt. Villket de kommer att bli.
Så kan det väll ställa till problem va gäller äganderätten.
Men de blir väll som de blir o folk gnäller när de e för sent.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#339791 Sverigedemokraterna är största parti i en undersökning gjord av Yougov på uppdrag av tidningen Metro.
Med 25,2 procent passerar man både Socialdemokraterna och Moderaterna.

Jimmie Åkesson får förbereda sig för att hålla sitt tal till nationen.


Det är inte direkt förvånande,

Avatar Fallback

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

jannee  
#339795 Gu bevare mig väl, då har vi verkligen släppt in räven i hönsgården :mrgreen:

Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

Sweden-viking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#339798 Äntligen, nu kanske det sker ett uppvaknande. Kom nu inte bara med att vi är rasister faschister etc. Det är passé nu. Det går inte att skrämma klarsynta väljare som vet vad de vill med det längre.
Samtidigt slår asylturismen och ensamkommande alla rekord, som vid en rea. Sälj ut allt i Sverige innan varorna är slut, det blir tomt på frihet, äganderätt, bostäder, arbetstillfällen, skollärare, socialarbetare, poliser och välfärd i världens största socialbyrå. Gäller att suga varje skattekrona innan S:s politik havererar helt och godhetsapostlarna har tömt alla likvida medel i skattebetalarnas finanser .
Asylturismen är en gigantisk business.
Vi är oroliga, våldet ökar, fattigdomen är brutal i utanförskapsområdena. DET RÄCKER NU!!!!!!

Stefan Löfven måste bort.
S måste ha en vuxen person som partiledare en som kan prata med övriga partiledare om hur Sverige skall styras.
DÖ har en ledarkris. Det finns ingen att respektera eller se upp till.

Avatar Fallback

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

bjed0001  
#339800 Det är intressant att ni tror att invandringen har sådan stor betydelse. "Massinvandring" ifjol var ca 75 000 varav ca en femtedel var hemvändande svenskar och ytterligare en tredjedel var arbetsmarknad/studerande/ européer så då är vi nere på ca 35 000 människor. Alltså inte ens 0,4 % av befolkningen.

Dessutom finns det inget vetenskapligt stöd för att invandringen har långsiktiga negativa ekonomiska konsekvenser, snarare tvärt om. Särskilt för länder med negativ nativitet så som Sverige. Där emot finns det en korrelation mellan invandring och export. Där stor invandring från en region ger ökad export mot den regionen.

Så att begränsad invandring på nått magiskt viss skulle ta bort både arbetslöshet, skatter och kriminalitet har inget med verkligheten att göra

Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

vetinte  
#339809 Akta er för sidan 6.

http://ekstrabladet.dk/nationen/det-gaa ... 25/5693634
Läs även komentarerna.
Vissa tror det är för sent för Sverige. Är de det ?

   TS
Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

sundelius  
#339814 En stilla undran :|
Om vi slutar kommentera i dessa främlingsfientliga och politiska trådar så kanske det här gänget tröttnar.
Är inte ute efter att se ner på någon och deras åsikter men det här är så tröttande och har INGET :!: med skog att göra :roll:
Kanske finns det något mer passande forum för dessa åsikter?

Avatar Fallback

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

jannee  
#339821 Bara för att man vill slå vakt om sitt ägande behöver man absolut inte vara främlingsfientlig. Skit samma om man rösta borgerligt eller socialistiskt. Tror att alla i grund och botten vill värna om sitt, hur vi ska förhindra att vissa grupperingar vill GE BORT ANNANS EGENDOM, det är där problemet ligger.
Gentemot politiker står man sig slätt, de har absolut inget ansvar för sina ställningstagande, kan endast bli bortröstade, dock kan de hinna ställa till med mycket ont p.g.a. sitt oförstånd.
Ex: Tänk bara på hur Rosengren lurade på svenska aktiesparare en massa Teliaaktier, som senare sjönk snabbare än en sten
Hur många hundra miljarder snodde Göran Person för pensionärerna?
Listan kan göras lång angående falska politiker
Vi har bara vår skog och mark till låns, räkna inte med annat :mrgreen:

Användarvisningsbild

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

vetinte  
#339849
sundelius skrev:En stilla undran :|
Om vi slutar kommentera i dessa främlingsfientliga och politiska trådar så kanske det här gänget tröttnar.
Är inte ute efter att se ner på någon och deras åsikter men det här är så tröttande och har INGET :!: med skog att göra :roll:
Kanske finns det något mer passande forum för dessa åsikter?

"Om vi slutar kommentera i dessa främlingsfientliga och politiska trådar så kanske det här gänget tröttnar".
Vad menar du med "främlingsfientlig" :?:
Kan du utvekla det.

   TS
Avatar Fallback

Re: Fundering för framtida ägande i Sverige.

tallen100  
#339861 Vissa mindre begåvade anser att så fort någon tycker att invandringen är för stor (vilken den är) så är man främlingsfientlig :roll: :roll: (suck). Hur ska det gå med t.e.x. sjukvård, skola, äldreomsorg, pensioner. m.m. i framtiden? För snart finns ingen trygghet kvar för svenskarna.

Som tur är måste man inte läsa alla trådar, själv läser jag inte alla trådar, bara dom jag tycker är intressanta, en del handlar om skog, andra inte.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).