Bioenergi

Elbilarna förfall

2088 inlägg 115386 visningar 33 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Alvarsson  
#849574 BMW ökar kraftigt sin försäljning av elbilar.
https://elbilen.se/nyheter/elbilarna-ly ... n-for-bmw/

Användarvisningsbild

Re: Elbilarna förfall

bengt.a  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Hema  
#849646 https://www.nyteknik.se/elbilar/studie- ... utm_custom[rm]=221865116

Klimatet framför miljön, det känns ju som ett hållbart koncept.

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Alvarsson  
#849648 Då får dom använda annat material. Tyvärr finns dessa ämnen i en mängd produkter vi använder i hushållen.

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

aho  
#849659 En röst bland många:
https://carup.se/domen-mot-europas-batt ... kommer-do/
Utmaningarna är verkliga, vad utfallet kommer att bli återstår att se.
Peter Carlsson uttalande att det gäller att ha bättre produktprestanda är sannolikt korrekt, åtminstone tyska biltillberkare är helt osentimentala när det gäller val av leverantörer, det är bäst valuta för pengarna som gäller i alla lägen.
Enda fördelen den interna tillverkningen har är att de alltid har chansen att matcha en extern leverantörs bud innan beslut tas.

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Alvarsson  
#849668 Sorglig utveckling, träffade några vänner här om dagen de hade varit i Kina i affärer. De är mer än imponerade av Kinas fabriker, inte för att de anställda springer så fort (de gör även det) utan deras tekniska nivå, det är full automatisering som gäller. Det är bara att kolla fotbolls EM för att se vilka som är mest framåt.

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

gurka  
#849712
Alvarsson skrev:Sorglig utveckling, träffade några vänner här om dagen de hade varit i Kina i affärer. De är mer än imponerade av Kinas fabriker, inte för att de anställda springer så fort (de gör även det) utan deras tekniska nivå, det är full automatisering som gäller. Det är bara att kolla fotbolls EM för att se vilka som är mest framåt.


Alvarsson skrev:
Gillar fakta!



Fakta:
# Du har verkligen vänner?
# De lyckades att resa både till Kina och hem igen!
# På fotbolls EM kan man se vilka länder som är mest framåt......

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Alvarsson  
#849713 Är det för jobbigt att ta in fakta att Kina har lika eller effektivare fabriker än vi i väst. Då gäller det verkligen att skjuta budbäraren.

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Orsa  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#849735 Som köpare har man ansvar för av vem man handlar. Hur det man handlar produceras. Fyllde just idag en deklaration infordrad av en multinationell kund i ett av bolagen.
Gällande bolagets system, policys och tillämpningar av internationella konventioner osv. Inom miljö, workers rights and welfare, barnarbete, kemikalieanvändning från underleverantörer vi har och framåt osv.
Det är ju dessa åtaganden, om och när de ska följas, som blir så fiaskoartade när svenska jättar står med rakad hals och byxorna nere så fort journalister letar sprickor eller skrapar på ytan och granskar på plats i Kina.
Jag har varit i Kina och sett själv från 1990 till idag. Då ändrade Yangtsefloden färg nedströms passerade kemfabriker. Idag är det ett repressaliesamhälle som är ute efter alla dollar och vi har därför snart alla leksaker. Hur ev. miljökatastrofer ser ut nu syns inte. Antagligen betydligt bättre men eventuellt dolt numera. Mänskliga levnadsförhållanden hör vi ju talas om, utrensning och omprogrammering.
Köp kinaelbil om du är aningslös och gnider efter sista kronan. Låter man kapitalet styra fritt ställs västerlandet inför förändringshastighet vi inte kan hantera. Det är ju redan synligt hur kinesisk imperialism följer i investeringarnas och handels spår. Nu när Kina och Putin krokar arm med Nordkorea och Iran helt öppet kanske visst personligt ansvar ska tas för hur man röstar med plånboken.
Är det inte nog med Kinasupport ändå med alla prylar och komponenter ändå som är omöjliga välja bort.

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Hema  
#849753 En micro-liknelse, är utvecklingen av butikernas egna märken. Massor av kända produkter byts ut av butiks-diton. Från början kan det vara samma tillverkare, men efterhand byts underleverantören ut och/eller receptet/konceptet, vilket gör att kunderna får en sämre produkt, där det oftast inte heller går att se vem som tillverkar åt butiken. Ibland står det bara tillverkas åt butik X.

För varje ny upphandling av produkten kan denne få en ny tillverkare och receptet förenklas. Allt i jakten på kortsiktig ekonomisk vinning. Att vi fick en sämre produkt (både innehåll och vilka ingredienser) och minskad konsumentkraft, samt ett minskat ansvarstagande i produktionsleden. (Hur lätt är det att bojkotta ett företag? Ex Nestle har gjort mycket dåligt och på fullaste allvar har som högsta och våtaste dröm att privatisera allt dricksvattnet)

Allt detta är det väldigt många som blundar för detta och denna utveckling.

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

jannee  
#849816 Så här kan det gå med framtidens elbilar 😀

https://www.youtube.com/shorts/PFw4qbKRfQU

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Alvarsson  
#850253 Vinstkross från Volvo Cars, rekordhöga marginaler på elbilarna.
https://alltomelbil.se/volvo-cars-rappo ... a-elbilar/

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Alvarsson  
#850283 Mycket bra! Tullar är inte lösningen.
https://www.di.se/live/regeringen-ratar ... inatullar/

Användarvisningsbild

Re: Elbilarna förfall

Rotvältaren  
#850292 Nej lösningen är så klart att EU ska börja subventionera elbilsindustrin på samma sätt som CCP i Kina. Och som grädde på moset bygger man några hundra kolkraftverk och subventionerar industrins elförbrukning också.

Avatar Fallback

Re: Elbilarna förfall

Alvarsson  
#850298 Tycker du det. Det tycker inte jag.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).