fre 14 apr 2023, 20:48#799298
Alvarsson skrev:Tyskarna är långsiktiga och detta beslutades efter Fukushimaolyckan 2011 i stor politisk enighet. Vi beslutade 1980 att vi på sikt skulle avveckla kärnkraften. Det är skillnad på Sverige och Tyskland.
Det är just det här jag tycker är så intressant i dagens samhälle och debatt, tråden handlar om 1,5-graders målet, många är övertygade om att vår framtid står och faller på att begränsa koldioxidutsläppen för att undvika för höga koncentrationer i atmosfären. Nu lägger Tyskland ner sina sista kärnkraftverk och kommer behöva kompensera detta i närtid med framförallt kolkraft vilket ger resultatet ökande CO2 utsläpp och stigande energipriser för hela Europa. Vi har upprop från Nobelpristagare som undrar vad Tysklands "Gröna regering" håller på med
https://twitter.com/letsreplanet/status ... 4567439361 samtidigt firar Greenpeace nedläggningen (och indirekt ökningen av koldioxidutsläpp som blir resultat)
https://twitter.com/storklompen/status/ ... 2675494912 Med ovan vill jag nog erkänna att jag är den gamla gubbe Alvarson raljerar över, som är lite små skeptisk och pragmatisk till de agendor som snurrar och vilka bevekelsegrunder man egentligen företräder. I USA pratar man om det militärindustriella komplexet
https://sv.wikipedia.org/wiki/Milit%C3% ... _komplexet , jag tror vi har exakt samma fenomen i Europa med det miljöindustriellakomplexet , 1,5 gradersmålet är inte så viktigt så länge kulorna rullar in. I Sverige har vi ett ytterligare lager med Transfereringsindustriella komplexet.