Logga in för att se de bilder eller dokument som författaren har laddat upp.
Du måste vara medlem för att logga in. Det är gratis att bli medlem och registreringen går fort, Välkommen!
Skapa konto
Brorsan skrev:Vi byggde ett i jaktlaget med kylrum i början av nittiotalet.
Det blev ett stort lyft för köttkvaliteten.
Sedan 2006 har jag varit involverad i ett småskaligt slakteri. Sedan dess har jag tjatat kött och handhygien
med jägarna i laget och nu har vi väldigt bra kött som kan hänga länge och möras.
busholle skrev:Ångspärren ska vara på den varma sidan, alltså utvändigt.
halvproffs skrev:busholle skrev:Ångspärren ska vara på den varma sidan, alltså utvändigt.
?. Kan det vara möjligt. Fukten borde ju komma inifrån då kropparna avger en hel del fukt. Fuktvandringen vill jag inte ha in i väggen.
Ganska vanligt med ett par minus utetemp när vi hänger upp djuren och hängningstemperaturen är väl 5-7plusgrader och då är det varmast i kylrummet. Dock händer det ibland att det kan vara en dygnsmedeltemperatur runt 10 grader. Cellplast i väggen så är det stopp från bägge håll?
Knepigt det där.