Skogsmiljö och Trädlära

Gräva dike

17 inlägg 21034 visningar 8 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Re: Gräva dike

loppan  
#461541 Att förbättra en gammal befintlig väg till bilväg ligger i gråzonen vad man får göra och brukar inte medföra några problem.
Man kan även bygga vägen lite pö om pö så ser det bättre ut.

Avatar Fallback

Re: Gräva dike

D Brown  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#464859 Nu har vi byggt 270 m väg....eller snarare återställt maskinspår och gjort vändplan. Plus att 1010 meter skogsdiken, (mest i röjningsskog) grävts om och befriats från mossa, slam, dämmande körspår och ytterligare massaved som har hittats efter Holmens avverkningar. Tre överfarter har fått trumma och ytterligare en står på tur.
Det där med massaved lämnat i diken är lurt, dike och mark runt omkring kan vara försumpat utan att man ser ett spår av någon massaved i diket, sen när man börjar gräva så fattar man varför det gått så dåligt.

Tråkigt att man nästan utnyttjat det faktum att tidigare fastighetsägare hade ärvt fastigheten, bodde 25 mil bort och varken hade intresse eller fattade något om skogsbruk. Någon normalintresserad hade ju aldrig accepterat att få en flerhundraårig körväg inkl uråldrig hålväg sönderkörd, gamla dikessystem igenpluggade av massaved och körspår.
Då hade ändå en maskin vart ute och återställt de mest nöjävliga körskadorna för fem år sedan.

Anledningen till att grävmaskinen nu kom var för att gräva upp de tidigare nämnda havererade tegelrören, samt att dika runt halva den åkern, 2*350 meter jordvärmeslang skulle ner, en dräneringsbrunn skulle sättas om och en snutt åkerdränering skulle bytas ut.
Jordvärmeslang och dränering har vi inte ens börjat med än :-o

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).