mån 03 apr 2017, 21:17#448711
Vardon - Diabetiker i skogen - Dina mattips och tips i allmänhet.har jag nog beskrivit lite hur jag gör. En 1800W inverter kanske inte är vad man vill investera in men men, jag fick den med bilen.
Du sitter väl lite gran i ett moment 22 om det är för dyrt att äta ute och steka ägg och korv är för mycket jobb.
Spontant eftersom jag har en mage som klarar att blanda allt jag tycker gott hade jag gjort följande:
a) Skaffat partner som tycker om att laga mat
b) Skaffat en 12 V matlådevärmare. Köpt thaigryta och blandat ut med mamma scans köttbullar och egen pasta så en portion blir 3 ungefär. Grytor blir ofta bättre i såna värmare. Kanske försöka hitta annat än just thai, en del lunchrestarestauranger kan ha korvstrogonoff eller nån biffgryta etc. Kontentan är : Köp något och blanda ut. Fiskpinnar och falukorv kan man köra direkt i värmaren. Kylväska med isflaskor och tidningspapper håller kylan ganska länge.
Såna laxbitar borde gå att tillaga i värmare med. Typ in med en laxbit, ta ut den och ät med något till.
Jag brukar köra soppa i mattermos. Den håller sig hyfsat varm och det är nästan man kan fylla ut den med okokt pasta och köttbullar så blir det mättande. Finns hyfsad köttsoppa i affärerna.
Ungkarlssupér iform av färdigrätter är väl sådär kan jag tycka. Då kör jag nog hellre uppbladning.
Restaranggrossar, tex Martin Olsson kan man hitta en hel del färdiga saker, om inte annat färdigskalad potatis.
Sen ska jag nog faktiskt även säga en sak till. Gå en matlagningskurs för typ ungkarlar, unga eller nybörjare och se om det faktiskt kan bli roligare. Har du vänner du kan hjälpa i utbyte mot en stor kalops?
Allt ovan är skrivet med reservation för eventuella tyckfel.
Ibland måste man tänka utanför boxern...