ons 30 jan 2013, 11:55#208243
Satt och funderade på på en rök, och eftersom att jag bor i lägenhet och inte kan bygga något större anordning för vare sig grillning eller att röka kött och fisk funderade jag på en ABU rök. Nu är det väl inte lämpligt att röka en hel älgfile t ex med alla grannar runt omkring sig men mindre bitar ska gå bra.
Så nu tänkte jag uppmana er som röker själva (alltså kött och fisk) vad använder ni för anordningar. Vad använder ni vid rökning dvs vilket spån osv.
Även kul att se olika grill-kåtor och grillar, både hemmabyggen och köpta.
ons 30 jan 2013, 12:54#208248
Jag röker i oljefat. Två hopsvetsade så det blir eldningsutrymme under. Blir ett och annat fårlår, fisk och hjärtan. Vilken som helst plåtlåda med som passar på spisen går ju att röka i annars.
ons 30 jan 2013, 18:03#208293
Murad eldstad ca 1 m hög. Ovanpå ett rostfritt klädtorkskåp hittat på tippen i jobbet som isolerats. Eldar med al och enriskvistar. Produktion; grisskinka, fisk och broiler, mest abborre.
Vedeldande skogsägare, leker med motorsåg på vintern å grävmaskin på sommaren.
Slurfi- Masugnsbyn Lappland- tor 13 feb 2014, 21:05
tor 13 feb 2014, 21:05#265099
Finemang, bilder uppskattas.
Caterpillar 312B/Moretens/Kesla40LFe/Wood-Mizer LT15/Chevrolet/New Holland T5030 Ford 7610/Patruuna/Fransgård/Polaris/Stihl/Palax/Kemppi. Ha alltid en pulversläckare i närheten.
sön 26 jun 2016, 16:39#397250
Lyfter denna tråd... Är det många därute som röker fisk och/eller kött? Vad röker ni mest av? I vilken typ av rök? Spån eller bitar av...Ja, vadå? Ni som röker med vattenbad, har ni blandat i nåt i vattnet? Nyfiken är jag!
fre 01 jul 2016, 00:55#397869
Jag röker i en keramik grill. Kamado Joe. Funkar bra o grilla i också.;-) brukar röka med hickory ved, ene, och ibland färdigt spån. Keramik grillarna är lätta o hålla låg och jämn temperatur, även på vintern. Men ål går det ju inte o röka i dom.
the problem is not the problem the problem is your attitude about the problem
fre 01 jul 2016, 01:02#397871
Har haft en Weber Smokey Mountain i ett par år nu. Blir lite allt möjligt i den från viltkött, hemmagjord korv till julskinkan. Är väldigt nöjd med den.
tis 05 jul 2016, 00:59#398287
Jag har rökt i en weber 57 klotgrill i många år men köpte en kamado joe i höstas och har inte ångrat mig en sekund. Otroligt lätt att hålla låg och jämn temperatur otroligt länge men också lätt att få ordentligt varmt för att fräsa på en t-benstek eller grädda pizza. Det går också bra att kallröka med båda grillarna om man köper en kallröksats. Tyvärr får jag hålla igen på rökandet eftersom jag bor i ett bostadsområde och jag vet att vissa grannar stör sig på röken. Ingen som har klagat på mig men på andra som grillar ofta. Tack och lov flyttar jag ut på landet om några veckor, då ska det köras många heldagsrökningar!
Logga in för att se de bilder eller dokument som författaren har laddat upp.
Du måste vara medlem för att logga in. Det är gratis att bli medlem och registreringen går fort, Välkommen!
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Att skapa ett konto på Skogsforum innebär bara fördelar för dig. Det enda som behövs är en epostadress och registreringen går fort. Väl inloggad på skogsforum får du utökade rättigheter och kan starta egna trådar, prenumerera på innehåll och se bilder, bilagor och broschyrer. Givetvis är allt kostnadsfritt!
Du har hittat till Sveriges största skogssajt - skogsforum.se. Vi diskuterar allt om skog, skogsbruk och skogsmaskiner och är en sk användargenererad sajt. Det betyder att det är du själv och likasinnade som till stora delar bidrar med innehållet genom att ställa frågor, svara, diskutera i forumet. Vi startade 2005 och drivs idag från Säffle i Värmland, Sverige. Vi sätter stor vikt vid att så många som möjligt ska trivas på sajten och att det som skrivs håller hög kvalitet. Alla får vara med och Svenska, Norska och Engelska är de främsta språken som används.