Skotare

Dålig/ingen hyttvärme Kockum 836

5 inlägg 4399 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Dålig/ingen hyttvärme Kockum 836

mareka  
#199830 Kanske igentäppt - har använt både kylarcement (länge sedan) och ingefära. Någon som vet om det spelar någon roll om man förväxlat om in- och utanslutningarna till elementet :?: Det finns väl bara en kran - den i termostathuset? I övrigt verkar kylning av motor fungera.



   TS
Användarvisningsbild

Re: Dålig/ingen hyttvärme Kockum 836

Kse  
#199833 Kolla så att du har cirkulation, och när slangarna ändå ska lös från elementet så är det ju lika att ta lös det och rengöra med kylarrensning. Ta lös slangarna från värmepaketet och sätt ihop dom med varandra med en rörbit i lämplig dimension. Nu känner du ju om slangarna blir varma hela vägen runt.
Du kan ju iof känna på slangen redan nu, testa från blocket och mot elementet.
Är den varm första biten men kallare eftersom så har du ju ingen cirkulation.

Avatar Fallback

Re: Dålig/ingen hyttvärme Kockum 836

mareka  
#199838 Tack för tipset! Lite för kallt nu - har inget varmgarage.

   TS
Avatar Fallback

Re: Dålig/ingen hyttvärme Kockum 836

kl-820  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#199913 Har du kört kylarcement genom värmepaketet är det nog tätt.

Kanel tror jag föresten är bättre än ingefära...... :)

Avatar Fallback

Re: Dålig/ingen hyttvärme Kockum 836

mareka  
#210209 Slangen till termostathuset (det är väl returledningen) kommer från översta anslutningen vid motorrumsväggen. Nån som har lust att kolla på sin ev 836 att det är kopplat likadant?

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).