Skotare

Lännen mfl

33 inlägg 37372 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback
timberjack810c  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#15493 jag tror nog säkert att huddig maskiner går bra i skogen...har du så att du har vagnen med dig när du sködar så att den blir som en kombi maskin??

Avatar Fallback
Huddigskördare  
#15516 Hej - Den gamla maskinen blev utsatt 14 Nov. Gör en sökning på entreprenadmaskiner och Huddig så skall du hitta den. Titel är: Huddig 960C6 År 1991.10,470 timmar.

Observera att denna maskin är nu endast en 'normal' Huddig. Dock finns extra pump och hydrauloljekylaren kvar på maskinen. Jag kommer att använda kranen, spakpaletter, dator och aggregat på den nya maskinen. Väntar på tid hos en mekanisk verkstad som skall hjälpa mig att göra om fästet på kranen så att den passar på nya maskinen. Skall även höja krantornet så att lyfthöjden blir bättre vid skotningen.

Avatar Fallback
Huddigskördare  
#15517 Hej - Nej, då det bara tar en timme att skifta mellan skotare och skördare så har jag inte provat att ha kärran med mig. Dessutom är stegmataren ingen höjdare att lassa virke med.

Avatar Fallback
timberjack810c  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#15518 nä det e klart att det inte e....har du kedjor när du kör i skogen...det e väl nästan ett måste..du har inte funderat på att ha ett aggregat med matar hjul???

Avatar Fallback
Huddigskördare  
#15519 Hej - Annonsen blev införd den 14 Nov. Titel är Huddig 960C6 År 1991. 10,470 timmar. Ligger under rubriken entreprenad. Observera att maskinen säljs som en vanlig Huddig. Dock sitter extrapumpen och hydrauloljekylaren kvar. Kran, aggregat, spakpaletter mm flyttar jag över till nya maskinen. Väntar på tid hos mekansik verkstad som skall fixa till ett nytt fäste så det passar på nya maskinen samt förlänga krantornet så att lyfthöjden blir bättre vid skotning.

Avatar Fallback
Huddigskördare  
#15520 Såg inte att det var en sida till så jag svarade 2ggr med samma bla bla. Jo - jag har Gunnebo superstud 130 runt om.

Om det blir mera tid i skogen så blir det nog ett köp av ett Logmax 3000 eller liknande. Nya maskinen har ju 173cc pump samt 160hkr så att rullmatat aggregat är inga problem. Så länge jag bara kör på egen skog så duger stegmataren bra. Den är dessutom väldigt billig i underhåll.

Avatar Fallback

Re: Huddig i skogen

495 xl  
#15528
Huddigskördare skrev:Hej - Vet inte riktigt om jag delar ditt missnöje med Huddigens egenskaper i terrängen. :) Den har ju inte samma egenskaper som en fullfjädrad skördare men i normal skogsterräng tycker jag inte att det är några problem. Jag köpte en 960C6 för 2 år sedan som jag kör både som skördare och skotare. Jag har en Ösa 374 skördarkran med Martini dubbelutskjut som ger hela 10,6m räckvidd. Det tar en dag att skifta mellan grävaggregatet och skördarkranen och 1 timme mellan skördare och skotare. Jag har ett stegmataraggregat Arbro 350. Kärran är i stil med stornalle-kärra. Jag har piggkedjor runt om och som med alla maskiner är det stor skillnad med och utan bra kedjor.

Jag har nyligen fått hem min nya Huddig 1260 och jag är i full färd med att skogsanpassa den. Den gamla maskinen finns på blocket.

Skall bli kul och se vad det blir för resultat med 1260:n då den har bättre hydraulik.ja nej visst har du rätt i att huddigen går bra i terräng, men skillnaden är ganska stor mellan maskinerna det är väl en lite orättvis jämförelse i och med att den ena har nivelerande chassie och den andra har pendelmidja, men jag hävdar fortfarande att den skulle ta sig fram betydligt bättre om den hade pendlat lite till för som sagt när jag är i skogen så är midjan alltid i botten åt något håll och visst när man inte kört nått annat än huddig så då tyckte man att den var grym :twisted: men en sak som huddigen är bra på så är det att gå på myr i och med att man kan hjälpa sig med skoporna har kört en del åt skogsbolag och återställt där dom kört ner skogsmaskiner, det vill ju va lite blött där dom kört ner en 8-hjuling med band runtom men det går med huddigen bara man trixar och fixar lite :wink: skickar med en bild på en huddig som nog tar sig bra 8)

Användarvisningsbild
Engstrand  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#15531 Fusk med dubbelmontage ju! 8)

Avatar Fallback
495 xl  
#15532 ja men det ser lite fränt ut :shock:

Användarvisningsbild
Engstrand  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#15541 Är det en 495a med Ivecomotor och gamla "kantiga" hytten?

Avatar Fallback
495 xl  
#15543 det är en -98 årsmodell så den är lika som en cat 570 förutom svängmotorerna

Avatar Fallback
timberjack810c  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#15544 snyggt 8)

Användarvisningsbild
Engstrand  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#15545 Okey,den går inte lika fint på mossar som grävaren antar ja? De gjorde då inte 550n ja körde förr,riktig U-båt.
Kör ni vägkanter med slagkraft aggregatet? Min bror har ett sånt på deras gamla 550.

Avatar Fallback
Huddigskördare  
#15547 Har du tittat på svängkransen om kuggarna är mera slitna upptill? Det var ett problem på den tiden. Berodde på att ringarna som man justerar kuggspelet med är ngt högre än svängplattan så när man drar åt svängmotorerna så tiltar motorerna och sliter snett. Brukar även bli oljud i svängen.

Användarvisningsbild
Engstrand  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#15558 550n är helslut i svängen,glappar nästan 1 meter ute i kranspetsen. Men den har ju gått styva 20 000 timmar åxå.

Huddigskördare skrev:Har du tittat på svängkransen om kuggarna är mera slitna upptill? Det var ett problem på den tiden. Berodde på att ringarna som man justerar kuggspelet med är ngt högre än svängplattan så när man drar åt svängmotorerna så tiltar motorerna och sliter snett. Brukar även bli oljud i svängen.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).