Skotare

Tips på liten billig skotare

4 inlägg 5348 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Tips på liten billig skotare

lsr  
#123441 Hej
Skulle vilja ha tips på en liten skotare som jag ska använda för lite småskalig vedverksamhet, köra hem lite ved, lasta fram och mata vedmaskinen osv. Vill inte lägga mer än runt 40k för den. Har funderat på Hemek 350/600, Kockum 836, SMV Drivax och liknande.
Tacksam för tips   TS
Användarvisningsbild

Re: Tips på liten billig skotare

matte57128  
#123679 Du är nog ganska rätt ute med de modeller du nämner, det är väl dom och möjligen Nalle man kan hitta för såpass "lite" pengar, tror i och för sig att du kanske måste öka beloppet en smula. Tyvärr brukar man få en hel del skruva på köpet om man handlar i den prisklassen, men å andra sidan finns det inte mycket annat vettigt att köpa för de pengarna heller. Om du inte redan har en bra jordbrukstraktor vill säga, och kan lägga motsvarande belopp på en huggarvagn? Det är bra mycket lättare att hålla liv i en huggarvagn för 40 hövdingar än en gammal slutkörd skotare för samma penningar. Fast inte lika kul att köra med naturligtvis... skotare är lite mera manligt :grin:
Sätt upp en bevakning på Blocket med de modeller du kan tänka dig, kanske gärna med SMS tjänsten också, så har du snart ett gäng att välja på.

Avatar Fallback

Re: Tips på liten billig skotare

Mr-Hemek  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#123787 Har själv en Smv drivax byggd på boxer 350 visst droppar det lite olja här och där midan glappar lite och så
men i det stora hela är jag mycket nöjd.Betydligt roligare och köra en min huggarvagn iaf.....

Avatar Fallback

Re: Tips på liten billig skotare

GREMO 1050  
#125633 rottne blondin 750

Annons:
Eco Log skördaraggregat
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).