Problem elektroniska huvudströmbrytare NH TLA

 Svara  7 inlägg  893 visn.  4 följer
Avatar Fallback

Problem elektroniska huvudströmbrytare NH TLA

 
#578270 Jag har haft lite trassel med den elektriska huvudbrytaren som sitter på pluskabeln mellan batteriet och startmotorn. Någon som haft liknande bekymmer? Verkar som att kretsen inte sluter ibland och allt är strömlöst.



   TS
LMM1
Avatar Fallback

Re: Problem elektroniska huvudströmbrytare NH TLA

 
#578368 Hade nåt liknande,borrade upp den och insåg att det var bara ingenjörsrappel kastades bort och ersattes med en manuell.

https://www.biltema.se/bil---mc/elsyste ... 2000020071

Användarvisningsbild

Re: Problem elektroniska huvudströmbrytare NH TLA

 
#578447 Har haft liknande problem på Valtra med.
Ibland hjälper det och ha de påslagen och sen knacka på den.
Blev värre och värre allrahelst när man kört hårt och stängt av en kort stund slutade med att jag bytte den

Avatar Fallback

Re: Problem elektroniska huvudströmbrytare NH TLA

 
#578595 Vi hade något liknande problem på vår valtra. Man fick slå av och på några gånger. Blev samma fenomen som Bert1 beskriver.
Vi har upptäckt att det gäller att ha bra kontakt med batteriet annars blir felet värre.

Användarvisningsbild

R ae: Problem elektroniska huvudströmbrytare NH TLA

 
#578597 Vet av erfarenhet att många brytare på just dessa traktorer var dåliga från början. Det byttes leverantör efter ett tag. Fukt kom in men inte ut så problemet med vissa blev ännu större vid kyla. Byt!

Användarvisningsbild

Re: Problem elektroniska huvudströmbrytare NH TLA

 
#578687 Hört om exakt samma fukt/is problem på grävmaskiner.
Jag hade när traktorn var ny en störning pga färg mellan kabel och jordpunkt, slarv vid montage helt enkelt.
Det löstes enkelt med kniv och spray.

Avatar Fallback

Re: Problem elektroniska huvudströmbrytare NH TLA

 
#578690
Slurfi skrev:Hört om exakt samma fukt/is problem på grävmaskiner.
Jag hade när traktorn var ny en störning pga färg mellan kabel och jordpunkt, slarv vid montage helt enkelt.
Det löstes enkelt med kniv och spray.


Tack för alla svar grabbbar! 👍

Peppar, peppar men det verkar vara glapp jord här med! Rengjort och putsat jordningen och nu verkar det fungera! :-bd

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Liknande Trådar
TitelStatistikSenaste svaret
Lampa huvudströmbrytare 6200 av anders_t - ons 03 jan 2018, 17:23
i Traktorer och processorer
2 svar
1226 läst
av anders_t     
fre 05 jan 2018, 00:16
Problem med pannan!!? av Lindianerna - ons 12 okt 2011, 00:33
i Uppvärmning

12
28 svar
26406 läst
av Lindianerna     
sön 09 dec 2012, 17:50
Problem Ford 4000 av 970D - sön 16 okt 2011, 12:44
i Traktorer och processorer
14 svar
9957 läst
av county     
sön 20 nov 2011, 21:41
Ips box problem (supereva) av Mr-Hemek - mån 17 okt 2011, 18:20
i Skördare
4 svar
3599 läst
av Mr-Hemek     
tis 18 okt 2011, 19:27
840 S-2 problem med värmen i hytten av AndreasOls - tor 17 nov 2011, 00:51
i Skotare
3 svar
2067 läst
av Maldas     
tor 17 nov 2011, 19:42