knaggen skrev:30-32 grader
Mikey_AX skrev:knaggen skrev:30-32 grader
Hej Knaggen,
Oj... Nu ställde du en fråga som är en hel vetenskap.
Vad är det för tillverkare på kedjan??
Alla tillverkare kan ha lite olika vinklar beroende på syfte och medel på tand.
Slipar du med maskin så är det JÄTTE viktigt att du inte slipar för hårt så dem blir värmeutveckling i tanden.
Då kommer du att förstöra översta kromlagret som ligger på tanden och den blir mjuk fort.
Liten Lätt bifogad bild på vilka vinklar man måste ta hänsyn till när man slipar en kedja.
Dem mest vanliga och gångbara är väl ändå.
A= 30 grader
B= 10 grader
C= 70 grader
D= 0,25" ( 0,5-0,65mm)
JensSkoog skrev:Ser inte att du har gjort så mycket fel, @Stihl_241.![]()
Höknebbet du har fått, blir väl så på den maskinen om du inte kan justera vinkelen på skivan.
Så länge du inte slipar ner i förbindelseslänkorna mellan skärtänderna, är det inte fel. Jag slipar alltid så djupt som det går eftersom det ger mer utrymme för spåntransport.
Det du kan experimentera med, är profilen på skivan, men med de "mjuka" skivoran där, äts de snabbt upp om man hela tiden ska göra det.
Grymt med en maskin när man ska gå på stenskurna kedjor.