Genom detta kan man få ut hur mycket varje anställd inom skogssektorn i varje land "avverkar" per år. Alltså inte hur mycket skördarförare eller motorsågsarbetare avverkar per år utan inkl overheader och hela konkarongen. Det kan bli ett effektivitetsvärde på hur skogssektorn fungerar i varje land. Samtidigt kan man vända på det och säga att ett land kan ha många anställda men samtidigt ett högt pris på slutprodukten. Så kan det faktiskt se ut i Tyskland. Som referens kan sägas att Sverige rapporterat att det fanns ~40.000 anställda i skogssektorn 2015.
Jag lägger även med ett diagram (rött) som visar vad bruttovärdet var per anställd i skogssektorn 2015. Det är alltså ett mått på hur mycket som varje anställd omsätter i skogssektorn per land och år (2015). För Sverige är bruttovärdet som används för 2015 knappt 40 miljarder sek.
Nu är det dock så att denna data baseras på enkäter som EU skickar ut vart femte år och det kan finnas fel i statistiken. Ett sådant kan vara det land med högst stapel, Belgien, som har väldigt få anställda inom skogssektorn. Men i stort kan det vara intressant, eller vad tycker du?
#skogsstatistik
Logga in för att se de bilder eller dokument som författaren har laddat upp.
Du måste vara medlem för att logga in. Det är gratis att bli medlem och registreringen går fort, Välkommen!
Skapa konto