Första riktiga vårdagen var det. Temperaturen kom upp i 15 grader fram på eftermiddagen, en del sol bjöds det också på. Av den snö som fanns hade mycket gått bort redan vid 12-tiden. Senare på eftermiddagen var nästan allt borta.


Så jag fattade det djärva beslutet att ställa undan snöslungan. Den startade som vanligt på första rycket, efter de tjugoåtta eller så innan jag kom på att det inte fanns nåt i tanken :oops: Hade inte stängt bensinkranen senast och den har förmodligen mycket sakta droppvis läckt ut den lilla bensin som fanns. Nu står den i alla fall i neränden av skärmtaket.


Så drog jag ut den nya gamla jordfräsen som stått ivägen i garaget ett bra tag. Nu får den plats att stå där slungan stått.


Vid ettiden kom min kusin från Blekinge, som har inhandlat en bil i Lund. Denna skulle nu hämtas och köras hem. Till Lund åkte vi i kusinens dotters Toyota. Först åkte vi till Burlöv utanför Malmö och avlämnade två barnbarn som varit hos morföräldrarna i påsk. Sen till bilfirman i Lund för att hämta den Citroën Picasso 2015, som han köpt.


Så fick jag äran att köra den nya bilen medan kusinen körde Toyotan hem igen. Vad en liten 1200-kubiks motor med turbo kan dra, den blev jag riktigt imponerad av. Mycket trevlig bil att köra, inget för mina behov dock, lite stor och alldeles för dyr. Sen är jag skeptisk till hela den här historien att allting skall skötas på en bildskärm numera. Manuella reglage behöver man kasta en kort blick på, sen känner man var man gör. En pekskärm däremot måste man alltså titta på vad man gör och släppa vägen med blicken. Borde vara väl så livsfarligt som att hålla en mobiltelefon i handen, vilket man ju inte får. Men det är väl mossigt gubbgnäll från min sida antar jag.

Så kom vi hem till Blekinge med bilen. Kusinen måste ju sedan köra hem mig igen så det blev en hel del mil bilåka denna dag.

Kan också berätta att nu är allt klart inför avloppsjobbet, fick klart från banken igår att lån är beviljat. Pratade med entreprenören och nu inväntar vi att marken förhoppningsvis torkar upp här fram i vår. Sen är det bara att köra igång jobbet.

6 kommentarer | Läst 3133 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog tor 05 apr 2018, 06:54
Har en kompis som körer Tesla, och den har en skärm på ett par hektar. Fattar inte hur det kan vara bra!
av Erre tor 05 apr 2018, 21:21
Gutt att nya fräsen står klar för skarpt test.

Och skönt att vara i hamn så långt med avloppsprojektet. 👍
av Slurfi tor 05 apr 2018, 22:10
Alltid kul med ny bil, bra bildskärmar är bra, men dåliga bildskärmar är inte bra.
Jag har inte kört Tesla än men provsuttit och jo det är två stora skärmar som
säkert är bra när man vant sig.
Snart är det väl röstkommando på allt ändå så låt bara tekniken komma ikapp.
av Uvskogen fre 06 apr 2018, 20:43
Äsch då, klart det ska va knappar. Köpt en ny förkrympt "Slurfi" bil idag. Den har en riktigt knapp för volym och kanalinställning. Så än lever tron på knappen för det viktiga!
av totte fre 06 apr 2018, 21:44
Bättre en knapp i handen än tio på skärmen.