Det lunkar på i stadig men måttlig takt. Har varit lite svalare ett par dagar nu, men annars har värmen lagt hinder ivägen för arbetstempot.

En trivsam lya för mig och hunden, målning skall göras senare.


Utsikt från mitt fönster mot baksidan, goda grannar som synes.


Som syns så är det ett lite underligt hus med flera nivåer. Trappstegen är lite för höga och obekväma, så där blir det att göra om till tre steg på den övre nivån och två på den undre.

Det har alltså varit två separata hus i äldre tider, det nedre troligen en stallbygnad. Sen har de byggts ihop och det blev då på det här sättet. Sägs vara byggt 1909, men jag och andra tror att ursprunget är äldre än så.



Nånstans att äta. Stora skåpet gjordes av min farfars farfar.


Köket funkar, men det är rätt klent med skåp, så det skall till en hel del.


Lite trädgårdsarbete, värsta ogräset borta på framsidan.


Just nu jobbar jag en hel del med att packa upp och röja i garaget så jag sen kan börja lasta in allt som står på släpet i och under Emilia. Tänkt att få släpet fritt till veckan, sen blir det IKEA-resa för att köpa köksinredning.


Frysen står bara temporärt i garaget.

Köpte några hyllor, mer behövs.


Här är en bild från IKEA Home Planner på det vi tänkt köpa och sätta i matrummet för att hysa porslin och en massa andra köksattiraljer.


11 kommentarer | Läst 6965 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Kse fre 08 aug 2014, 07:41
Ja det ordnar upp sig lite i sänder ser jag.
Var köpte du hyllorna, skulle behöva ett gäng sådana.
Har själv haft billigaste varianten från Ryskt bäddlger i kallförådet men dom börjar se lite vissna och hängiga ut, är inte riktigt gjord för fuktiga miljöer.
av Mangan fre 08 aug 2014, 08:29
Är det Julas hardhead kanske?
av Uvskogen fre 08 aug 2014, 09:42
Det ser väldigt fint ut där du bor nu! Men det lär väl ta ett år minst att riktigt "boa in" sig antar jag.
av totte fre 08 aug 2014, 11:32
Stämmer att det är Jula, men en lite billigare variant, http://www.jula.se/forvaringshylla-666034, verkar ganska vettiga för sitt pris. Rätt pyssliga att få ihop men känns hyggligt stadiga.

Jo, det tar sin tid att komma dithän att man satt sin prägel på hela hemmet. Så vill vi ju inte bara tillbringa all tid med att bara dona med huset, man skall ju hinna leva och ha lite annat skoj för sig också.
av Blivande snickare fre 08 aug 2014, 18:29
Ser riktigt trivsamt ut och när ni har fått er egen touch på stället så kmr det säkert att bli som ett eget paradis! :)
Hoppas du inte får problem med grannarna, ser ut att vara en hel hög fårskallar! :D
av Mangan fre 08 aug 2014, 19:45
Ditt garage ser ut som mitt, fast jag har större och mer saker på golvet. Och hyllor som inte är uppackade... Jag är helt enkelt inte så ordningsam som person. ;)
av zeetorg fre 08 aug 2014, 22:26
Då är vi två som inte har ordning som våran starkaste sida...

Morsan skröt om mig en gång och sade "-jag tror att du kan allt" innan hon tänkte lite och fortsatte, "-utom en sak, städa kan du då rakt inte".

Det där skåpet får du vara rädd om Totte, det ser ut att vara ett riktigt hantverk.
av nexon lör 09 aug 2014, 21:37
Blir det ikea i älmhult eller helsingborg? Åker du till helsingborg och ser en långhårig kille med tattuering på baksidan av armen, och snickarbyxor så är det herr nexon...
av totte lör 09 aug 2014, 22:05
Hmm, det där med ordning ja, det har sina poänger, eller rättare sagt skulle haft det om man haft nån under en lite längre tidsperiod. Se f ö nästa blogginlägg.

Det där skåpet ja, det är jag mycket rädd om. Tänker ofta när jag ser det att det är gjort enbart med handverktyg, där känner jag mig en smula i underläge.

Nexon, blir nog Älmhult, det är närmare och snabbare vägar dit. Men vi ses väl vid tillfälle senare hoppas jag.
av Mangan tis 12 aug 2014, 07:09
totte skrev:Stämmer att det är Jula, men en lite billigare variant, http://www.jula.se/forvaringshylla-666034, verkar ganska vettiga för sitt pris. Rätt pyssliga att få ihop men känns hyggligt stadiga.

Jo, det tar sin tid att komma dithän att man satt sin prägel på hela hemmet. Så vill vi ju inte bara tillbringa all tid med att bara dona med huset, man skall ju hinna leva och ha lite annat skoj för sig också.
av Mangan tis 12 aug 2014, 09:02
totte skrev:Stämmer att det är Jula, men en lite billigare variant, http://www.jula.se/forvaringshylla-666034, verkar ganska vettiga för sitt pris. Rätt pyssliga att få ihop men känns hyggligt stadiga.


Byggde precis ihop en av Julas 666-014 som ser väldigt lik ut din? MDF-plan och bärande delar av konservburksplåt? Fascinerande konstruktion, för den blev väldigt stabil när man satte ihop den, jämfört med hur delarna kändes. Billig att tillverka, symmetriska delar. Jag var lite imponerad över ingenjörskonsten faktiskt. Skall tåla 125kg/plan. :shock:

Ersättaren 666-036 skall tåla 175kg/plan :shock: :shock: och kostar samma låg 199:- om man är Jula medlem. Undrar om jag inte skall köpa ett par till hyllor...