... för den här gången alltså. Målat golvlister idag och sen på eftermiddagen var vi iväg och handlade. Jag gick in på bygghandlen och köpte en bunt 12 mm kvartsstav. Det har sutti sån tidigare som taklist, men den är brunlackerad, inget kul jobb att måla över med vitt. 90 väl använda kronor. Målarverkstaden fick bli i korridoren längst ned i huset. Det är för kallt att måla i garaget och kostar skjortan att värma upp till rimlig temperatur.



Om nån undrar varför det står en platt-TV där, så packade den ihop i förra veckan och skall till återvinningen. Ny TV är inköpt och installerad. Tre lappar som man gott hade velat slippa att lägga ut.

Nåväl, golvlisterna hann bli klara och torra så jag kunde montera dom och avsluta med att måla över spikhuvudena.



Av kvartsstaven har jag kapat till bitarna med lite övermån och målat under kvällen. Skall kapas till exakta mått och sättas upp i morgon. Sen återstår bara städning och återbaxning av möbler. Skall bli skönt när det är gjort, börjar bli lite less på det nu. Det är trevligt att få målat, men jobbet att göra det tillhör inte mina favoritsysselsättningar.

6 kommentarer | Läst 1469 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Baksätet tis 10 feb 2015, 08:22
Ett riktigt sketjobb o måla egentligen ;) Men blir fint när det är färdigt :)
av Hugin tis 10 feb 2015, 15:54
... Kanske att hustrun nu är beredd att ge lite permission för Emilia-jobb? Motivera med att Skogsforumisterna (samtliga) anser att du har jobbat ihop till en längre garagepermis!
av totte tis 10 feb 2015, 16:12
Ja Hugin, samtliga anser det, det inkluderar mig 8)
av zeetorg tis 10 feb 2015, 18:47
Platt-tv? , jag trodde det var ett element först
av Mangan tis 10 feb 2015, 19:14
Finns vitmålade lister att köpa. Just saying...
av totte tis 10 feb 2015, 23:26
zeetorg: Ja det ser nästan ut så, när du säger det så.

Mangan: Tack jag vet, ville ha dom i exakt samma som väggen. Tog inte många minuter och slaska på dom några varv.