Glömt höstservicen på snöslungan fram till nu. Stått sen i mars nån gång tror jag. Första bara ett lätt uppmjukningsdrag sen ett ordentligt ryck och igång small den. Blev en snabb översyn nu. Sprayat smörja på reglagelänkarna, kollat oljan och tankat och provat att allt verkar funka. Har ju inte gått mer än högst nån timme förra säsongen.

Startade också traktorn. Det gick lite segt runt men hoppade igång. Den fick batteriladdaren kopplad. Skall förmodligen snart jobba upp och dra ut en del vindfällt virke i dungen på andra sidan vägen, så då behöver jag traktorn.

Slungan på plats och traktorn därbakom med laddaren på.


0 kommentarer | Läst 402 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D