Första häcken, en komposthäck byggd av lite överbliven aluminumtakplåt och överblivet virke. Om så behövs så har jag en bit plåt kvar som räcker till löstagbar framsida. Rymmer i så fall ca en kubikmeter.


Fler häckar men nu gröna växande såna. De har blivit klippta igår kväll och idag.

Använder vagnen som rullande ställning, blir lagom höjd för att klippa översidan. En sida klippt.


Klart, hopräfsat och upplastat, halv tio på kvällen.


Nästa sträcka klippte jag idag, hann lagom få klart innan det kom regnskurar. Tog bilden senare, ni ser dimman som stiger efter regnet.


Så var det en parkeringsplats som fixades häromdagen. Det är lite trångt om bilplats här. På infarten ryms bara en bil framför grinden och skulle man ha en till innanför grinden så kommer den i vilket fall inte ut utan att flytta den första. Så det blir utanför lite längre ner där det finns lite plats som gäster måste stå. Nu röjde jag upp en bit till, slog först av med lie och körde sen gräsklipparen på högsta. Sen var det spadjobb, en del tuvor och hålor som fick jämnas ut lite. Till slut ett par varv till med klipparen för att trimma ner ordentligt. Därmed blev det lite bättre plats för gästparkering, nu när vi har två bilar.

Är alltså där Xantian står. Där mellan den och kärran kommer den gamla byvägen som går hundra meter bortöver. Används som rid och gångväg och hålls klippt av grannen, som har åkklippare. Den vill man ju absolut inte blockera, vore att skaffa sig många minuspoäng i byn. Plats för minst två bilar finns det utmed muren framför där kärran står just nu.


7 kommentarer | Läst 3945 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av ananders lör 08 jul 2017, 19:57
Bra, då vet jag var jag ska parkera när jag kommer på besök. :-bd
av Erre lör 08 jul 2017, 20:04
Snyggt jobbat totte.
Sånt där tar sin tid.

Å jag håller med ananders. :wink:
av totte lör 08 jul 2017, 20:37
:-bd Välkomna!
av totte lör 08 jul 2017, 20:49
Resterande häckar klippta idag.

Bilagor
av Slurfi lör 08 jul 2017, 21:42
Du hinner med en hel del ser jag.
av totte sön 09 jul 2017, 00:07
Ibland så har man häcken full och är en riktig klippare ja.
av Uvskogen mån 10 jul 2017, 16:29
Tjusiga häckar blir det!