Har inte varit så aktiv på forumet på sista tiden, läst lite, funderat lite men tycker faktiskt helt ärligt att stämningen har blivit lite dålig här.
Precis som i media känns det lite som två läger som bägge predikar för döva öron.
Men det var inte vad jag i frustration tänkte skriva om.

I veckan har det dimpt ned 2 brev från ekonomiska föreningar om markupplåtelse för fiber.
Den ena har markerat att dom vill dra sitt igenom en skyddsbiotop med rödlistad art, den andra vill att sambon ska skriva på upplåtelse, men dom har redan gjort det som pappret rör sig om.
Hur tänker dom där? Gräv först fråga sedan? Nu har dom som ekonomisk förening gjort åtgärder på hennes mark som gjort att det blivit mer eller mindre ledningsgata bitvis för att dom ska kunna lägga ned fibern.
(detta var i en del av skogen som inte ligger ihop med de övriga skiftena så vi är inte där så ofta).

Men hur kan man ha mage att göra så? Ett gäng hobbyister i ett byalags ekonomiska förening förgriper sig på en medlem och sedan ber skriva på papper att allt är ok, inget om ersättning.
Det är inte länsstyrelsen, det är inte kommunen, det är inte staten, det är en ekonomisk förening. Nu finns det förvisso massa lagar osv ang. fiberutbyggnad så i långa loppet finns säkert någon paragraf som ger dom rätt som någon duktig advokat har koll på.

Så nu har vi en som redan är utförd åtgärd som dom vill ha att det är ok att dom gjort, sedan är det en åtgärd som ska börjas på i september som dom bara dragit sträck och sagt vi ska gräva här.

Ingen hänsyn till fuktig mark, vad som planteras, stickvägar. Fiber läggs väl ofta på mindre än en meters djup och även om duktiga skotar och skördar-förare inte lämnar jättemycket spår, men är dom där vid fel tid så kan det nog dra ganska bra i ledningarna.

Den ena är ju bara att skratta åt, polisanmäla kanske, men samtidigt så kan det ju vara bra att ha en bra relation till framtiden. Men på något sätt markera att detta inte var ok.
Den andra, jaha dom tänkte börja i september, men om man inte skriver på för man vill justera vart dom drar ledningen osv vad får dom göra då? Dom har redan projekterat och ordnat med utförare.

Folk, man blir så trött på dom.
Varför kunde dom bara inte haft en kommunikation i tid så man kunde lösa det på bästa sätt. Det är väl jättebra att vara med och utveckla landsbygden.

2 kommentarer | Läst 751 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

rejser

Proffshuggare

Blev medlem: tis 26 apr 2016, 13:21

Skogars skog

Kommentarer

av JensSkoog mån 16 aug 2021, 21:53
Jag skulle tagit kontakt strax och berättat för dom som planerat att det här är fel. Snäll och trevlig ska man vara, men om saker ska ske på egen mark, så ska man få vara med och bestämma.
Och fiber grävs absolut inte djupt ner till vanligt. Här ligger den på mellan 30 och 40 cm djup, och det är inte mycket om man ska köra över den med tunga maskinar.
av rejser mån 16 aug 2021, 22:57
Håller med dig Jens.
Känner sig bara så trampad på när dom redan gjort saker och sedan "ber om lov".
Går ju inte och skiter på deras veranda och sedan ber dom skriva på ett papper att den nu är ett utedass för allmänt nyttjande ;)

Mmm, det andra projektet får vi ju bara förklara så snällt som möjligt problemen så som dom tänkt och att vi inte kan godkänna det så som dom föreslagit men att vi får kolla på en alternativ sträckning/lösning.
Så har dom också planerat att sätta igång utan underskrift.