Jaha då var man hemma efter den första hela veckan. En vecka som har innehålet ihel del lärorka saker. Man börjar få in lite rutiner och så och igår dråg vi till och med igång med skift skörningen så nu får skördan rulla en 14 timmar om dagen inte så illa på en skol maskin. Denna vecka hade vi även rätt lärare som vi ska ha under kusen med. han va redigt bra tyckte jag lite tyst bara när han åker med i skördan men han ger oss ansvar. Tex igår började jag i skördan på möra vid sex men såg inte läran fören vid tio när jag blev av bytt.

Nu börjar vi få lite virke med tack vare att skördan går så mycket så nu räcker det till oss till de mörka timarna på kvällen och morgonen. Och på dagarna är det mellasons fällning och planering som gäller för de som inte sitter i skördan :grin: Och veckans slänt fälning har inehålit en del kanske inte helt fläckrena fällningar i säkerhets synpunkt. men träden måste ju ner i den tata granskogen :wink: så man gör vad man måste :smile:

vackert
fixade till färgmärkning och kjedje smörning
lite tråkig nybörjar teräng
fick köra ett lass denna vecka i alle fall
3 kommentarer | Läst 17333 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

kronos

Seniorhuggare

Blev medlem: tis 15 jan 2008, 20:53

Pettersson
Jaha va ska man sä är en kille på 19 år som gåt tre år på Helgesbo naturbruksgymnasiet. Japp så är det hade tänkt att ge mig på ett liv inom skogen få la se vart och hur det slutar :P jobbar just nu hos ett företag som har ett gallrings lag i vimerby trakten och ett slutavverknings lag kring oskarshamn. Men ja det får la räcka mer behöver ni inte veta :grin:

Kommentarer

av Thunborg fre 16 jan 2009, 22:37
Kul ! Jag gick också sexveckors kursen i Värnamo, då hade de en supereva och en 250/707, det är alltså några år sen , men vi fick inte köra skotare där.
av Prorider fre 16 jan 2009, 23:04
går du tredje året?
av kronos fre 16 jan 2009, 23:08
Mm vist är det kul jo vi får köra lite skotare vi kör ju två och två i överlappande skift så på dagen är vi fyra i skogen och på morgonen ock kvällen två för vi får ju inte va själva.
mm jag går tredje året på helgesbo är i vernamo nu i sex veckor på skördarkussen bara