Jahaja, nu ser jag ett system i mitt bloggande: bara kvällarna innan en stor tenta... Då gör man allt annat än det man borde - nämligen studera.. :)

Förra inlägget var visst innan en ekologitenta, o imorrn har vi beståndsanläggning. Först en teoretisk del (asså att vi ska fatta att det gröna på en planta ska vara uppåt, å så lite annat oxo..) å sen en praktisk del med en återväxtplanering live i skogen. (jo, det kommer att regna.. mycket..)

Men sen blire sommarlov, ända till mitten på Augusti. Fint att få va hemma o komma ifatt med lite smått & gott. Som student ska man ju dessutom leta sommarjobb.. Undrar om kommunen har nått som kan passa? Nää, får nog bli lite tid i TXn, när ordinarie förare ska ha semester. Ska bli spännande att sitta i den i lugn o ro - jag har ju bara kört 911.3 hela våren.

VF är nu avklarat (för den här gången), 911.3 har fått ett LM5000 och går fortfarande hur bra som helst, men får nog stå å vila sej ett bra tag nu. Daxx för 15500h service på den!
Dock höll det på att bli tokhaveri en kväll, under lite VFkörning. :surp:
Joo, väl valda svordomar kan ha brukats..

Skulle ta en okapad rotstock på en tall, som då tippade tebax uppåt och jag fick in den i slanghänget, samtidigt som slanghänget hakade upp sej i flerträdsutr. Grrr...
Men det gick att lura ut det utan skada, som tur var..
(1-0 till SP/Komatsu/JD mfl som har infälld flerträdsutr)

Veckan (som hade mycket tid avsatt till något som kallas "självstudier" aka. LÄXLÄSNING, verkar tråkigt) har annars bjudit på GULDKORTsutbildning med Sveaskog, och så hade min bror lånat en skylift som såg mkt inbjudande ut.. 8)
Jag har ju en hel hög med feta Fraxinus excelsior (Ask) runt gården, å de hade börjat inkräkta på husen, å detdär med att stå på stege med motorsåg är väl lite si å så enligt arbetsmiljöverket..
Nu blev det iaf gjort - o kul vare ju!! En sak till på bra-å-ha-listan..
Det är till att ha kommit upp sej.. Å taket är nu tvättat, ett par ton mossa försvann..


En annan kväll tänkte jag läsa lite läxor, i lugn o ro. Var hittar man det - med en 4åring å en 6åring i huset? JOOOO - i griskojan.. Så jag gick dit skapligt tidigt, vid kl 21, så jag hinner läsa en hel del... Vinden var ju rätt o så..
Men efter 14 minuter kommer en ensam gris fram, å står med huvvet mot mej i minst en kvart - så ja hinner fota den, innan den vänder sej perfekt å får en 13g Oryx i bogen.
Gött med grillat till sommarn!!!!!! :mrgreen:
Svårt att se om det e en sugga el galt, lite lurigt den här årstiden..


Nää, nu får ja nog gå å lägga mej, så ja e pigg imorrn.. Nästa vecka e de ju sommarlov...

1 kommentar | Läst 28245 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

kalhygge

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 17 feb 2008, 14:33

Kalhygges dåligt uppdaterade blogg
Jag David, född 1976, bor mitt i skogen i östra Närke, på en liten skogsgård med hobbylantbruk och med fru o 2 små ungar (Årgång 05 & 08).
Ekologisk KRAVcertifierad köttproducent - köttlådor direkt till konsument!

Efter 14 år som skogsentreprenör börjde jag 2016 som ProdLedare på Moelven skog i Kumla. Företaget rullar på, dock i lugnare tempo.

Leksakerna:
DJI Phantom 3.
Valmet 911.3 / SP451LF
Volvo EC70 / Svab / SMP rotortilt.
Stihl FS480 o Husqvarna 550xp.
NH 6020 Elite

Kommentarer

av totte mån 11 jun 2012, 01:22
Då gör man allt annat än det man borde - nämligen studera..


Nä det skall man inte göra, inte kvällen före. Det som inte redan sitter får man inte in kvällen före. En öl, lite avslappning, eller grisjakt är perfekta förberedelser för tentor. Brukade säga till mina studenter det dan före tentan, gå ut och ta en öl och sitt inte över böckerna ikväll, har ni inte fattat vad det handlar om under fem veckors kurstid så lär ni inte begripa det ikväll.

Lite sällan melln bloggarna ja, men när det kom så blev det ju rejält. Lycka till på tentan!