Klurar lite på det här med vinschar och dragblock igen :roll: . Jag funderar på att köpa en ardennervinsch.. Är det någon som har erfarenhet av den så får ni gärna höra av er. Jag har ju en fet 3,2 tons spakblockvinsch men den är ju så jä**a tung :???: . Men den är säkrare än ardennern upplever jag då jag under C-kursen råkade ut för en ardennervinsch som släppte med ett jäkla rassel som följd då vi spände upp en tall inför övningar. Så den verkar lite väl känslig och min vinsch får bara inte gå sönder då jag fäller mycket träd på villatomter med ont om utrymme.. I ofs så använder jag ju bara vinschen för att säkra upp och vid eventuella lut på över en meter topp/rot men det måste funka utan problem.. Och sen såg jag att bara en reservspak till ardennervinschen kostar nästan tusen spänn :surp: !! Skriv gärna kommentarer om ardennervinschen.. Bifogar en bild på min 3,2-tonare som har 16 mm wire :mrgreen:

Tung myndig trotjänare
2 kommentarer | Läst 27582 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

herbsman76

Medelhuggare

Blev medlem: sön 28 sep 2008, 15:48

Kommentarer

av masterchief tis 13 jan 2009, 00:08
Jag har en ardenner, efter ett halvår förpassades den till skrotlådan, man har bytt det mesta på den, spak och diverse inkrom, för att inte tala om banden som smäller av ibland.
Inget skulle rekomendera att köpa.
Införskaffade en habeger i din kaliber, tung, men den gör sitt jobb.
av herbsman76 tis 13 jan 2009, 21:04
Tack Masterchief!!
Gött att höra det från nån som vet :). Jag känner åxå att den extra vikten kompenseras av en tryggare och kraftigare vinsch som den vi har. Förresten rottne.. Är inte det pappersbruket strax söder om sunne? Jagade älg i vä. ämtervik vid aplungen. Kanske har vi varit i samma jaktlag? Aplungens VVO?