Varför kallar jag mig markägare när jag även skulle kunna kalla mig skogsägare? Är det någon skillnad?
Jag tänker så här, att jag äger en skogsfastighet och vad kan jag göra med den fastighet jag har förutom att sköta om skogen? Hur kan jag förvalta fastigheten på detta bästa sätt så att jag får ut så mycket av den som möjligt? få ut så mycket vinst som möjligt.
På den mark som inte är så bra för skogsproduktion har jag har hjort bostadstomter och vissa delar av stranden har jag gjort båtplatser. Fram över funderar jag på att göra mer tomter och platser för vattenskotrar och bygga Attefallshus för att hyra ut. Men som sagt de är funderingar.
Det gäller att hitta balansen i detta, inte gör för många tomter m.m. Skogen är fortfarande huvud delen i fastigheten även fast att jag har mer vinst i att sälja tomter och båtplatser m.m.

Därför kallar jag mig för markägare.

Det är kul och spännande att utveckla och se utifrån de förutsättningar man har i sin fastighet eller verksamhet oavsett, ”Det är bara fantasin som sätter gränser”. Till vardags arbetar jag som utvecklingskonsult för individer, grupper och organisationer, hjälper bland annat familjeföretag.

Skulle vara kul att hör vad andra har gjort på sin mark som har gett mer vinst, vinst behöver inte alltid vara pengar de kan vara ett eget bostadshus ja precis vad som helst som har gett dig något bra.

I oktober kommer bilder på nya traktorn

Nästa gång tänker jag skriva om tomtgrannar, hur dom beter sig mot markägare

1 kommentar | Läst 748 ggr

Mer om bloggaren

hav

Juniorhuggare

Blev medlem: lör 22 dec 2012, 22:22

Kommentarer

av Blivande snickare ons 02 aug 2017, 18:14
Gillar din stil, keep up the good work! :-bd
Annonser