Ja, dom här jävla snömängderna(får man svära i forumet? Kände att jag bara måste avreagera mig på nått sätt, Ursäkta). Tog fyrhjulingen upp till skogen för skogsbilvägarna är inte att lita på för en bil. På körvägen in till mitt skifte var det en hel del snöbrott så jag fick lämna hjulingen och gå sista biten. Kommer fram till mitt skifte och det är även här en del snöbrott. En del tallar så grova att vid brottet är det ca 20cm tjocklek. Nåja, man kan ju ta det till ved när snön är borta.

Åker till ett annat skifte för att se till granplantorna jag satte för två år sen på markberedd mark. Ingen vacker syn precis. Ligger helt platt på marken, nertryckt av snön och av på ett eller flera ställen. Går längre bort där jag satte tall och där verkar rådjuren haft kalas innan det blev för mycket snö.

Är ju mycket svett och slit nerlagt på planteringar genom åren och ytterst få har jag fått upp till "vuxen" storlek. Sorken trivs ju även den bra under ett djupt snötäcke med insynsskydd för rovdjur och plantor att barkgnaga runt stammen,MUMS!.

Nä, snön är oerhört dyr och slitsam vara och i dom mörkaste tankarna var jag på väg att ringa en mäklare och flytta till nåt bättre ställe. Känns lite bättre nu med denna avreagering :grin: Ha de allihop!

4 kommentarer | Läst 16124 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

halvproffs

Huggarmästare

Blev medlem: lör 19 jan 2008, 09:18

Kommentarer

av totte lör 20 apr 2013, 16:42
Man brukar få svära i forumet i måttliga doser. Och att gnälla är enligt min mening en mänsklig rättighet.

I övrigt vill jag bara helhjärtat instämma i klagosången! Skall emigrera till Skåne just därför.
av tallen100 lör 20 apr 2013, 18:01
Ja nu är man verkligen less på snö. Men nu har det blivit bart här i värmland iaf, väntar bara att sjöarna ska gå upp nån gång.
av Uvskogen lör 20 apr 2013, 19:25
Absolut! Forumet är ett ytters lämpligt ställe att få gnälla i och få välförtjänt sympati. Har prövat det några gånger själv. När det gäller snön så kan jag bara hålla med. Blir alltmer övertygad om jag, om inte flytta kanske, ska försöka hitta nåt litet krypin söderöver som jag och Karin kan emigrera till på vintern. Så just att mitt enda aktieköp har stigit från 1300 till 2 500 kr i värde. Snart rik som troll säkert.
av Robertberg sön 21 apr 2013, 11:37
Det är synd att inte klaga, brukar en kollega säga.