Hallå där!

Jag tror bestämt att det har blivit dags för mig att starta en blogg. Det är så mycket tankar som florerar i huvudet sedan jag i höstas äntligen blev med skog att jag behöver en plats att lägga dem. Och här blir väl bra, tänker jag. Om någon dessutom vill läsa och kommentera blir det ju ännu trevligare.

Skog har jag tänkt på länge och har sedan 2005 varit medlem på forumet. Då läste jag exakt alla inlägg som skrevs, men det ska sägas att det var en lättare uppgift då än det hade varit idag :).

Jag har fortsatt att läsa och sedan jag i höstas äntligen skaffade mig en fastighet har jag börja plita ner några funderingar i forumet också, men jag har märkt att jag skulle behöva en plats att bara lasta ur mig tankar utan att behöva tänka på vilken kategori som passar eller vad jag egentligen söker svar på. Detta får vara denna plats.

Vad kommer det då blir för inlägg? Det vet jag inte, men vet några saker jag nog kommer skriva om:

Jag är från Södermalm i Stockholm, ni vet där MP och FI har majoritet, och alla jobbar som journalister eller med "nått inom media" när de inte brygger öl eller bakar surdegsfocaccia. Jag har alltså inte den naturliga relation till skogsbruk som många av er här inne har. Detta är dock tanken att jag ska ändra på, men jag har fått börja nära noll på den fronten. Det blir en resa.

Om den resan vill jag skriva.

Skogen jag köpt ligger ca en och en halv timme med bil från mitt hem, så jag planerar in skogsdagar och skogshelger då jag kan åka upp och få så mycket spännande som möjligt uträttat. Det har än så länge varit fantastiska dagar.

Om dessa dagar vill jag berätta.

Som så många här så funderar jag alldeles för mycket på vad jag kan och bör köpa för maskiner och utrustning och hinner ofta ändra mig många gånger innan jag tar något beslut. Detta leder självklart till svåra våndor.

Dessa våndor vill jag ventilera.

Ja, vi får se vad det blir, kul om du vill hänga med.
//Erik

6 kommentarer | Läst 953 ggr

Mer om bloggaren

erik

Juniorhuggare

Blev medlem: mån 17 okt 2005, 17:12

Erik åker till skogs
Döpte bloggen som en barnbok, för det här är en saga om en (förvirrad?) Stockholmare som ger sig ut i skogen på nya äventyr i tid och otid.

Kommentarer

av totte lör 02 feb 2019, 01:24
Välkommen i blogg-gänget! Det låter som en riktigt bra idé att skriva och berätta och en blogg är ju just en plats för det. Jag tror att det skall bli mycket intressant och trevligt att följa.
av lfq lör 02 feb 2019, 09:29
Har du varit med sen 2005 så är du säkert mer förberedd än de flesta att ta över en skogsfastighet. Kul också med fler 08'or i forumet.
av Erre lör 02 feb 2019, 11:04
Säger som totte.
Välkommen till blogg-gänget.
Kommer att bli kanon det här. 👍
Skriv av dig tankar och funderingar så hoppas vi att du får lite bollplank här.
av Vedmaskin lör 02 feb 2019, 17:02
Kör på bara. :-bd

Mycket bilder är alltid trevligt. :smile:
av Torbjörn Johnsen sön 03 feb 2019, 14:50
Trevligt initiativ med egen blogg Erik! Ser fram mot att följa din resa som skogsägare här på Skogsforum. Och som sagt - bilder! Lycka till!
av erik sön 03 feb 2019, 22:43
Tackar för all respons! Håller helt med själv, roligt med mycket bilder i bloggarna.

Stillade lite inköpsvåndor igår, blir nog ett inlägg om det senare ikväll, tyvärr lite snålt med bilder dock, då min tidsoptimism gjorde att det var bäcksvart när jag tänkt fota.