Hallå!

Blev en liten bloggpaus för min del, men tänkte jaga ikapp med en rapp summering av tiden som gått sedan jag skrev ett inlägg sist, i början på mars. Mest för att jag för egen del gillar att gå tillbaks och se vad jag egentligen hittat på i skogen, men förhoppningsvis kan det också vara lite trevligt att scrolla igenom lite bilder från andra årstider såhär i vintermörkret.

Bloggen kom av sig efter att jag varit uppe och gallrat i ett granbestånd. Virket jag gallrat körde min rågranne ut till farbar väg, och strax efter hämtades det upp. Mätbeskedet blev lite av en besvikelse, mest för att jag hade höftat så dåligt själv, strax under 10 kubik. I och med detta insåg jag att leveransvirke inte är min grej (ännu), men att jag vill fortsätta hålla på med den manuella gallringen och småfixandet. Detta ledde till en ny investering:

Bäst att såga upp virket själv

Första bitarna


Har tänkt fixa golv och nya dörrar till ladan, så avsättning för virke finns det på plats. En del projekt är redan i gång.

Jag och tjejen smällde ihop ett bord på en förmiddag

Sajka har hittat sin plats under bordet

Fint att välja bitar ur hemsågad hög

Dasset börjar komma på plats


Ett annat sätt att göra av med virke på plats är att göra grillkol vilket jag testade i mycket liten skala med en kompis.

Liten skala

Det spårade självklart ur


I juni budade jag och tjejen hem ett hus som vi flyttade in i i augusti, tyvärr ingen skog till (behöver man pendlingsavstånd till Stockholm får man kompromissa lite), men i alla fall en liten bod där jag kan slipa kedjor och klingor när jag vill på dygnet.

Slipverkstad


Under hösten har jag också skrivit provet för jägarexamen så nu är det bara lite skytte att få till innan jag kan komma igång med jakt också. Laget som jagar på min mark säger att jag är varmt välkommen att jaga med dem. I övrigt i skogen har det mest varit småfix, lite röjning, lite vägfix till hästen och många långa promenader. Snart är det dags att börja såga ordentligt igen, det ser jag fram emot.

Kollar plant

Det tar sig

Orre (tror jag) utanför stugfönstret

Prototypar låda till hästen

Jämnar till järnhästvägen

What does it mean?

Det var några fina dagar i somras ändå


God fortsättning!8 kommentarer | Läst 630 ggr

Mer om bloggaren

erik

Juniorhuggare

Blev medlem: mån 17 okt 2005, 16:12

Erik åker till skogs
Döpte bloggen som en barnbok, för det här är en saga om en (förvirrad?) Stockholmare som ger sig ut i skogen på nya äventyr i tid och otid.

Kommentarer

av totte ons 30 dec 2020, 01:10
Jamen det var riktigt trevligt att se och läsa! Hoppas på lite mer aktiviteter i bloggen framöver, du har mycket som är intressant att ta del av. :-bd
av halvproffs ons 30 dec 2020, 10:41
Håller med Totte, en riktigt trevlig läsning och hoppas det går bättre vid nästa kolning!
av lfq ons 30 dec 2020, 11:36
Fin uppdatering, önskar er en god fortsättning på skogsbruket.
Att gallra massaved med järnhästen tar säkert tid, jag brukar själv ha svårt att få ihop 10 meter massaved med min lilla maskin.
av totte ons 30 dec 2020, 11:44
Glömde säga att slutbilden är riktigt fin!
av erik ons 30 dec 2020, 12:57
Tack ska ni ha allihopa.

Det blev faktiskt lite kol i målarbyttan till slut, så är nu inne på att bygga en enkel retort av ett oljefat och lite skorstensrör, vi får se när det blir tid till det.

Jag gillar också den bilden. Tänker lite "En dag ska allt det här bli ditt" :) fast nu funkar det väl inte riktigt så med hundar, men i alla fall. Hon är en bra skogskompis!
av Erre tor 31 dec 2020, 20:04
Kul med en uppdatering ifrån dig.
Har ju hänt en hel del sen sist. 👍

Såga fram eget virke verkar grymt kul.

Fantastisk sista bild. 👍
av totte tor 31 dec 2020, 21:47
Trots våra fina fotografer i övrigt så skulle jag vilja utnämna den till årets Skogsforum-bild, blir nästan tårögd när jag ser den.
av erik lör 02 jan 2021, 16:42
Erre, jo lite rör det på sig i alla fall. Blir ju inte så stora volymer med min sågsetup, men tillfresställelsen är ändå enorm :)

Tack Totte, det värmer. Jag har meddelat fotografen, tillika min sambo, och hon tackar så hjärtligt för det fina omdömet.