Var uppe i skogen idag för att inventera stormskador. Visst hittade jag stormfällt min inte mer än kanske 40 träd om man räknar både stort och smått och väldigt utspritt. Mest var det i kanten på en förstagallring men inget som var värt att fotografera eller jag helt enkelt glömde bort det. Minns inte riktigt.

Jag bytte även bandet i mitt ena måttband. Egentligen ingen stor bedrift men kom idag på ett sätt att få in det nya bandet utan trassel. Säkert ingen nyhet för er som är gammal i gemet men för mig nådde denna upptäck samma höjd som månlandningen.
När jag föst änden i måttbandet så stoppade jag tillbaks rullen i paketen som den levererades i och där ifrån rulla in den i måttbandet utan trassel.

Byte av måttband utan trassel.


Sedan gjorde jag den viktigaste förberedelsen inför julen, utan detta blir det ingen riktig jul. Jag delade den torkade spilllångan som mamma nästa vecka ska lägga i blöt och förvandla till utsökt lutfisk.

5 kommentarer | Läst 4057 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

ananders

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 feb 2011, 12:13

En drängs memoarer
Som titeln lyder så kommer jag att skriva om mitt jobb som dräng på ett större lantbruksföretag.

Jag kommer även att skriva om mina aktiviteter i "min" skog som jag samäger med mina syskon och mamma. Eftersom jag är säsongsanställd på jordbruket så brukar jag ha januari och februari till mitt eget förfogand. Under vintern ägnar jag tiden helst åt gallring :smile: , vilket ibland får avbrytas för uppröjning av vindfällen :evil: . Övrig tid så är det mest röjning, underhåll av diken, och lite underhåll av byggnader och inventarier.

Hoppas att jag skriver nått som är värt att läsa.

Kommentarer

av machonisti sön 06 dec 2015, 18:31
Lutfisk med vitsås, ärter och skalad potatis brukar det se ut hos oss.
av ananders sön 06 dec 2015, 18:37
machonisti skrev:Lutfisk med vitsås, ärter och skalad potatis brukar det se ut hos oss.


Inte helt olikt vad vi har. Det enda som skiljer är att vi har grovmalen senap i såsen, hemmagjort givetvis.
av sundelius sön 06 dec 2015, 18:38
machonisti skrev:Lutfisk med vitsås, ärter och skalad potatis brukar det se ut hos oss.


Sluta jag blir hungrig :grin:
av halvproffs sön 06 dec 2015, 19:11
Åt lutfisk igår och alldeles nyss hemkommen från Tomteland i Mora (barn o barnbarn var med, inte bara för egen önskelistöverlämning :grin: )hittade jag resten från igår som försvann ner genom strupen. Gott!
av machonisti sön 06 dec 2015, 19:14
Attans, senapen den är självskriven men den köper vi.