I upprustning och på en gård så ingår ju alltid någon form av verkstad. Den tidigare verkstadshörnet gömde sig framför bilen vilket gjorde att det aldrig blev något gjort där.

Därför bestämde jag mig att så skulle det inte vara. Dessutom ska jag som är ca 1.80 kunna gå raklång i hela verkstaden.

Krav: Kunna få värme på vintern, hyfsat utrymme, möjlighet att ställa in en svarv så småningom och gärna kunna meka en bil eller traktorn med nära till verktygen.

Fanns ett isolerat dubbelgarage så det fick det bli. Först försöka få ut allt som inte behöver stå där. Sedan bygga ihop hyllor som jag tidigare köpt. Bygga hyllor är något märkligt med. För alla golv tycks luta ut från väggen. Alla hyllor är raka i underkant. Den hylltillverkare som gör hyllor som lutar lite in åt väggen får här en kund. Här kom även lagerlådorna till användning och nu ska det bara fyllas.Där gräsklipparen står ska det i framtiden installeras en eldningsmila.60 lagerlådor låter mycket, men när man staplat in dem så undrar jag hur de ska räcka...
W 9768 får inspirera vid arbete, där arbetsbänken ska stå. Borde vara till Husqvarna -46 som köptes in till gården 1948 för 1 200 kr. Nu får den flytta hem igen kvar i sitt orginalbruksskick.

Dessutom snickrat ihop ett raster att hänga kablar och röjsågar på. Kanske inte världens smidigaste konstruktion men med väggar av hålsten och en mor som inte tillät mig ha mutter på insida i hennes bagarstuga fick det bli så. Även borrarna till cobran fick bo där högst upp. Sist vi borrade med den var 1995 så jag kan acceptera att hämta en stege då.En hylla från bilen får bli motorsågsförvaringen. Med djupa lådor, gummiinlägg och oljeobsorberande duk i botten kanske de kan hålla sig lite rena. Hoppas den rymmer de 7 sågarna bara...


Hur förvarar folk sina "bra-att-ha-rör" som man behöver men som alltid står överalllt. Jag har funderat på att sätta kabelrör 50 eller 110 mm vid nån hyllgavel och ställa dem i eller finns det bättre sätt?

5 kommentarer | Läst 3405 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Vardon

Huggarmästare

Blev medlem: tor 09 jan 2014, 19:07

Vardon fördriver tid
Genom att skriva i blogg så slösar jag med din tid som läser den. Det bjuder jag på. Jag förväntar mig inte att nå samma kändisstatus som många andra bloggare, men skulle så ske och jag ska vara med i Fångarna på fortet så lovar jag att ha skogsforumskläder på mig.

Har alldels för långt till gård och skog men försöker vara där mer och mer. Under tiden tycker jag om att skruva, hellre än bra och tycker om att ta något trasigt och förvandla det till något fungerande.

Därimellan brukar jag besöka en väns föräldrar och tvångsarbeta. Det innebär att man tvingar sig till att få arbeta. En bra dag så ser vi inte varandra på hela dagen förrän till kvällen då ost, vin och whisky ska förtäras.

Kommentarer

av Erre tis 29 mar 2016, 18:53
Grymt arbete Vardon!
Blir ju hur fint som helst. Hur ska du någonsin kunna åka till götet igen? :wink:
av SHR tis 29 mar 2016, 19:33
Din bloggbeskrivning är för härlig! :grin:
skönt med ordning och reda! :)
av Vardon tis 29 mar 2016, 20:34
Som gammalt fan av tysk schlager, techno, kraftwerk och billig sprit:

Ordnung musst sein
av totte ons 30 mar 2016, 17:06
Utomordentligt! Blir intressant att följa.
av Tinna ons 30 mar 2016, 19:22
Åh! Skulle oxå vilja ha det sådär fint och ordnat i min verkstad! :D