Blir ett veckoinlägg för denna vecka då det inte hänt nåt speciellt utan maskinerna har gått utan problem.
Skördaren har vi bytt 5 slangar på kanske sen i maj då vi monterade på klippen så man måste säga att det har funkat bra.

Veckan har spenderats med klippning efter skogsbilväg, 2 gamla odlingar och en ungskogsgallring.

Odling 1

Denna odling ställde vi ut björken som skärm åt dom stackar granarna som kommer. All grov björk utmed diken osv var sålt till ett annat bolag som skulle dit och hugga i vinter.

Vägbreddning

Totalt ca 2.5km väg är breddat på detta område.Där bilden togs skulle dom dit med grävare för att gräva om hela vägen i stort sett och lägga ett till dike pga vattenmängden som fanns i backen där.

Odling 2

Där det öppnar upp sig stod det otroligt mycket löv men allt skulle bort eftersom dom skulle ha får på hela odlingen. Det mesta gick att ta men det fanns björkar på 30-50cm i rot också så dom rår vi inte på med klippen.
Fin klippning annars då allt skulle bort.

Dom 2 gamla odlingarna var i måndags smått riskabla att köra på pga hållbarhet. I fredags var dom som dallrande gelé efter veckans hemska väder så man trippade fram med maskin i försök att hålla sig flytande och det gick till 99% :evil:

Avslutade fredagen med att klippa klart odling 1 vid halv 4 på eftermiddagen. Trailern skulle vänta på mig kl 16 och 70m från skogsbilvägen sjunker skördaren som en sten i den dallrande odlingen. Andra gången vi kör skördaren efter den basvägen :???: Undrar hur skotaren ska ta sig fram.
Tyvärr var det inte mycket att göra förutom att slå av lampor och fara hem. Grävaren kunde inte komma förrän idag "lördag" så chefen skulle ta hand om det.

Har tyvärr ingen bild på sänkningen pga att det hade hunnit bli mörkt ute.

0 kommentarer | Läst 1296 ggr

Mer om bloggaren

Valmet921

Nykomling

Blev medlem: tis 09 dec 2008, 19:01

Valmet921´s Blogg
Bosatt i Skellefteå , Västerbotten och gick ut Naturbruksgymnasiet på orten 2000.
Jobbade sen ett tag som datorinstruktör för arbetslösa ungdomar.
2002 började jag i skogen som skotarförare och har dom senaste 3 åren kört skördare.