Var ute och klavade de tallar och granar som jag ska plockhugga från mitt NO-område, helt enligt skogskötselplan. Annars så ska området lämnas orört, ingen särskild skötsel. Passade på att fota den gamla enen. Rätt otroligt, fotot är taget från körvägen (för fyrhjulingen) och jag har säkert passerat där 300 gånger under de senaste 5 åren. Har inte sett trädet. Men i helgen var Karin med ut och hon såg det direkt när vi kom från myrhållet.

Trädet står i kanten på myren som svänger upp runt höjden där jag har mitt jakttorn och fikaställe. Till vänster i bild kan du ana sluttningen, där står också några av de tallar och granar som plockhuggas.

Bestämde mig för övrigt idag, efter samråd med barna, att vi fortsätter utveckla vår form av skogsbruk. En mix av blädning/kontinuitets/plockhuggning/vinstgivande/naturvänligt/roligt/vackert som vi kallar uvskogsbruk numera.....Hursomhelst, får se hur det faller ut, jag få nog var ifred med det, inringad av naturreservat som jag är. Håller jag torrträd och lågor lite kort så får jag nog behålla skogen i egen ägo och brukningsrätt. :wink:
Det betyder också att ingen stor skogsmaskin kommer in skogen så länge jag lever (men gärna en smidig, marksnäll gallringssködare om en 10 år). Så därför beställde vi också hem ett dubbelass med 0-90 idag. Ska göra den där vägen med betongkrossen klar ända uppför backen. Den får bli huvudvägen upp i skogen, sen blir det lättare att snirkla fram där jag behagar och att komma upp med traktorn :smile: .
I morrn hämtar jag hem kranen! :grin:
Gammal och trasig men en fin en


7 kommentarer | Läst 3834 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Sweden-viking tis 05 jun 2012, 19:30
Blir toppen bra med uvskogsbruk...

:D :D :D
av Muminmamman tis 05 jun 2012, 21:00
:smile: Uvskogsbruk
av D Brown tis 05 jun 2012, 22:26
Skogskötselplan......heter skogsbruksplaner så nu för tiden, eller är det något annat?
av ananders tis 05 jun 2012, 22:26
Kul att du har bestämt dig för en skötselmodell som du kommer att trivas med. Jag hade själv en vision att undvika stora skogsmaskiner i min/vår skog men "Gudrun" ville annat. Hoppas verkligen att du lyckas bättre med din vision.

Appropå enen så är naturen fantastisk på att skapa allehanda former.
av Uvskogen tis 05 jun 2012, 23:04
D Brown skrev:Skogskötselplan......heter skogsbruksplaner så nu för tiden, eller är det något annat?


Det är nog samma sak, Mellanskog har gjort min 2007 och då hette det Skogsskötselplan i varje fall. :???:

@"ananders" Tack! Hoppas jag får det fungera bra :smile:
av Blivande snickare ons 06 jun 2012, 12:54
Jag skulle gärna köra med "Uvskogsbruk". Synd bara att skogen inte är mogen för det än, planterat för några år sen :smile: .
av Blivande snickare ons 06 jun 2012, 13:10
Angående enen så hittade farsan en cirka 20-25 tjock en i flisveden!
Nu ligger den skivad i garaget i olika tjocka bitar. Virket är inte så fint som det kunnat vara då den växt väldigt snabbt men alltid kan man göra nåt av den :smile: .