Skruvade isär fyrhjulingen i fredags eftermiddag. Det visade sig att splines på axeln ser väl sådär ut men borde duga. Felet var att muttern släppt, syns på bilden. Den var alldeles trasig inuti. Körde ut maskin till verkstaden igår. Självklart så var alla bilsläp bokade så jag måste hyra en vanlig liten OK-vagn, som jag visste var för smal för banden. Av med banden och på med hjulen :sad: Men, jag får ju träna på att ta av och sätta på i varje fall :lol: (har "googlat" runt och hittar ingen särskilt om att banden skulle orsaka onormal förslitning eller skador)

En av killarna där trodde att den som gjort jobbet dragit åt för hårt med mutterdragare, är nog så. Nå, nu gör de om det hela igen, eventuellt duger axeln som den är, gängan på axeln verkade hel vid en första anblick, får se.

Allt krångel har fått mig att byta arbetsmetod så länge jag kör med ATV i skogen. Det får bli 3-meterslängder i fortsättningen. Dessutom kör jag ner all ved till grusvägen först, sen när allt är ute ur skogen kör jag hem det. Ungefär som de stora grabbarna gör. :wink: Då kan jag i värsta fall köra hem med bil och släpvagn om det brakar igen. Måste få hem resten av veden nu :???:

Passade på att balansera om vagnen för 3 meters ved idag. Flyttade bak kranen och grinden lite mot draget och flyttade boggin framåt den med. Sen fick hela vagnen och kran en ordentlig rundsmörjning, känns härligt när det skitiga fettet kommer ut och rent går in :grin:

(Kultryck är något jag funderat över i 2 år, men idag kom jag på, med en 150 kg kran 3 dm från kulan så spelar det knappast någon roll vad jag gör med boggin, kultrycket är högt hursomhelst. Fast det kan förstås bli högre. :surp: )
Garaget....
Variator och rem
Sönderdragen mutter sitter lös..


0 kommentarer | Läst 5233 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild