Efter en minst sagt omtumlande vecka där det mesta av det planerade kommit på skam på grund av regnet så är det dags för Norrlandsresan. Jag och dottern ska ut på en kort men lång resa. Kort i tid men lång när det gäller kilometer. Blir först upp längs kusten med etappmål mellan Sundsvall-Umeå. Sedan Långträsk och därifrån till Slagnäs fiskecamp. Sen får vi se, men kanske en sväng upp till Gällivare. Sen är det förstås lite släktingar som ska besökas, och fiskevatten som borde prövas, och havsstränder som kanske provbadas. Ja vi får se, vi åker lite som andan faller på. :smile: Återkommer.

På hemmaplan har inte mycket hänt. Det har rest och avbrutits resor denna vecka, har väl aldrig varit med om maken till regnande :surp: Linkranen står där den står och vägen i skogen ligger där den ligger. Likaså grushögen som ska ut där. Var ute igår och tittade, det är blött i skogen. Måste lägga en rejäl kavelbro över ett stycke myrmark och sen grus på kavlarna. Inte chans att komma fram med fullt gruslass. Fram måste jag komma, för det är efter myren som backe är, som är målet för hälften av gruset. Den måste göras i ordning till vintern.
Som "tur" är så är myrmarken på samma ställe som där jag ska satsa på björk och lövskog. Ska ta ner massor med 3-4 meters tallar och göra plats för löv. Vet att det låter som helgerån kanske, men de blir utmärkta som kavlar. Men mer om detta när jag kommit hem från Norrlandsresan.

5 kommentarer | Läst 4553 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Slurfi fre 13 jul 2012, 11:56
Är du till Gve så kan jag utlova en guidad kanjon & dolomitgruve tur om ni svänger förbi här.
av Uvskogen fre 13 jul 2012, 12:22
Slurfi skrev:Är du till Gve så kan jag utlova en guidad kanjon & dolomitgruve tur om ni svänger förbi här.


Låter hur häftigt som helst! Verkar dessutom som en perfekt väg, via Masungsbyn, från Gällivare till Torneå som vi också funderade på. Jag hör av mig på söndag hur vi gör!
(du kan väl pm:a din mobil)
av totte lör 14 jul 2012, 16:36
Om du kommer neråt Umetrakten på nervägen så hör av dig, jag bör vara hemma från måndag/tisdag till veckan.
av skördaren 2 lör 14 jul 2012, 16:37
Om ni åker till torneå så måste ni stanna till i sangis :smile: här finns mycket att tittapå om ni har tid ,vi kan visa er lite av varje vi bor bara 40meter från E4 jag och skogsrået :smile:
av Uvskogen sön 15 jul 2012, 19:48
skördaren 2 skrev:Om ni åker till torneå så måste ni stanna till i sangis :smile: här finns mycket att tittapå om ni har tid ,vi kan visa er lite av varje vi bor bara 40meter från E4 jag och skogsrået :smile:


Ha, nu läste jag PM först och bloggen sen, därav frågan i PM:et