Fick hem min "nya" pelarborrmaskin idag. Ser ut att vara i vad som kallas "bruksskick", men inga synliga fel i varje fall. Verkar vara rejäl och ha lite kraft såväl som variationsmöjligheter på varvtalet, även om jag inte helt fattar hur det hänger ihop. Tror också att motorn behöver olja/smörjas, men vet inte hur. Behöver få tag på en manual till den. Råkar du ha en liggandes så hör gärna av dig Arboga E 825 heter den. (ska kolla på maskinisten också).
Stor och tung, väldigt stadig. Vill ha tag på ett avancerat koordinatbord nu så borde man även kunna använda den för att fräsa spår. :smile:
Fick med en tryckluftsmaskin också, större än den jag har och säkert tystare. Vilken dag! :grin:



8 kommentarer | Läst 7053 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Anonymous ons 12 jan 2011, 17:18
"Uvens Skogs-och maskinentreprenad" börjar ta form....
av Vesslan ons 12 jan 2011, 18:34
Stopp och belägg!

Som sjukvårdsutbildad och verksam inom ämnet så protesterar jag å det grövsta!

Med en hjärtinfarkt i bagaget så är det väl högst olämpligt att hålla på med maskiner!
Mitt förslag är därför att du skickar ned den till mig i Småland (jag kan betala portot) och sedan sätter dig o knypplar!

V
(som bara är lite avundssjuk)
av Mikael ons 12 jan 2011, 18:35
Det är nya bysmeden. :-bd
av totte ons 12 jan 2011, 22:27
Och en Arboga! Skulle skämmas och visa sånt här. Vesslan påstår att han är lite avundsjuk. Jag tror inte på honom jag tror han är lika avundsjuk som jag, dvs gräsligt.

Nå, skämt åsido, grattis Uvskogen, ett riktigt generalklipp, kungen av pelarborrmaskiner hemma i verkstan! Kompressorn såg ju inte tokig ut heller.
av Uvskogen tor 13 jan 2011, 09:29
Tack för det, verkar som det är en bra grej jag fått hem med andra ord. Gillar faktisk att det står "made in Sweden" på den, ser man inte ofta nuförtiden.
Upptäckte igår kväll att man får ut de 8 olika hastigheterna genom att motorn kan köras i två "fart" lägen. Det är en riktig vx-låda med kugghjul också, inga remmar. Nu ska här letas tillbehör av olika slag :smile:
av Vesslan tor 13 jan 2011, 10:07
totte skrev:Och en Arboga! Skulle skämmas och visa sånt här. Vesslan påstår att han är lite avundsjuk. Jag tror inte på honom jag tror han är lika avundsjuk som jag, dvs gräsligt.

Nå, skämt åsido, grattis Uvskogen, ett riktigt generalklipp, kungen av pelarborrmaskiner hemma i verkstan! Kompressorn såg ju inte tokig ut heller.


Jovisst är jag riktigt avis som Totte skriver!!!

Måste skriva under på att det är ett riktigt klipp du gjort! Vilken toppenmaskin att ha i verkstan!
De hade bara en till salu? :mrgreen:

V
av Uvskogen tor 13 jan 2011, 11:28
Vesslan skrev:De hade bara en till salu? :mrgreen:
V


Ja i det här fallet så fanns bara denna! Den var tekniskt sett inte till salu heller, jag fick den då den varit min far som haft den tidigare. Det jag velade över var om jag skulle ta den eller om den skulle säljas, det fanns spekulanter. Kostnaden för mig är för frakten hem till mig, och den blev inte så hög :smile:
För övrigt så är de surrande ljudet, i dreven, av 8 olika hastigheter och med en borr fastsatt i en chucknyckelfri chuck väldigt blodtryckssänkande och vilsamt för de inre organen 8) .
av totte fre 14 jan 2011, 01:48
verkar som det är en bra grej jag fått hem med andra ord


Bra? Nej den är bättre! Det här är Borrmaskinen, oslagbar kvalitet, outslitlig, stabil som ett betongblock och stark som tusan. Nåja, min remdrivna tysk-asiatiska maskin gör jobbet och förresten så får jag inte plats med en sån här. Surt sa räven ... :mrgreen: