Fick hem den nya fyrhjulingen, köpt lite under protest (jodå!) men vågade inte ligga kvar på den gamla längre. Kändes som om läget var rätt och sen är det förstås kul med nytt. Allt blänker, inte en repa. Saknar den förras lite mer robusta "pakethållare", men man kan inte få allt. Nu återstår en del fixande för att få den i skogsfärdigt skick. Vinschen ska på bak, väskan fram, fästen för motorsågen. Sen ska den laddas med allsköns rep och bensindunkar med mera.
Fast viktigast är förstås att få på banden. Det skulle vara rakt på, men tji fick jag. Det A-armarnas innermått är ändrade med 5 millimeter så jag måste slipa ner några delar på fästena för banden för att få dem på plats :evil:
Nåja, bli nog bra när det blir färdigt. Härligt med servostyrning blir det, märks redan med hjulen hur väldigt lättare det är. Så nu kommer en tid med inkörning och sen första service före man kan låta den jobba tungt. Så det blir mest tvunget att nöjesåka, ska försöka stå ut :wink:
Notera knappen för handtagsvärme, det är två effektnivåer dessutom!!!


9 kommentarer | Läst 4490 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av vajern ons 19 jan 2011, 17:05
Den såg riktigt fin ut får ja lov och säga. Lyxigt med 2 lägen på handvärmarn oxå, men va fan.. lite vardagslyx ska man ha ;)
av Slurfi ons 19 jan 2011, 22:13
Snygga fälgar.
av lilltrollet ons 19 jan 2011, 23:36
Jamen där ser man! Såg ju inte dumt ut alls :grin:
av totte tor 20 jan 2011, 01:25
Fint fordon! Det var väl ändå rätt milda protester?
av frida2011 lör 23 apr 2011, 19:17
Hej!

Jag har en exakt likadan maskin som du, samt en Kranman T1900 vagn. Tycker min är lite mjuk bak, bottnar inte ,men man skulle vilja styva upp den lite. Annars en supermaskin. Har du haft bekymmer med detta?? Provat med styvare fjädrar, men tycker skillnaden blev liten.
av Uvskogen lör 23 apr 2011, 21:53
Styvare fjädrar köpte jag till den förra (650H1). Marginell nytta ,precis som du säger. Likaså med fjäderspänningen på max. Det du behöver är fjäderlåsning, kolla bak i mina bloggar så ser du hur det ser ut. Eller sök i Forumet. Har flera bilder ute på det.
Avesta har sådana, fästhålen måste borras om för nya Artic., men det är enkelt. De har en mall, annars har jag en. Sen har du skogens näst bästa ekipage. Med band på så har du det bästa ATV-ekipaget, då finns inga hinder :grin:
För övrigt så är den maskinen du har, och jag, fantastisk rolig att köra. Vilket gensvar och servostyrningen är underbar.
av frida2011 sön 24 apr 2011, 21:08
Tackar för tipset!

Jag har mailat Avestavagnen, men ska ringa dit på tisdagmorgon också! Borra om fästhålen borde gå fint tycker jag, och jag får höra om dom har en mall annars "hör" jag av mig.
Detta med band är nånting jag också har mycket starka tankar på, och det ska bli verklighet så småningom men det får vänta tills nästa "budgetår"! :) Men jag skulle tro att man får en dragförmåga som är ruskig!?
Jag håller med dig att den är underbar köra med en underbar motor och servon är bara perfekt helt enkelt.
Underbart med tipset om fjäderlåsningen!
Ska leta i bloggen din nu få se om jag hittar nån bild!
av Uvskogen sön 24 apr 2011, 21:23
Kom på att jag fick slipa lite på ena hörnet av fästet också, så det inte skaver mot tanken.
av frida2011 tis 26 apr 2011, 20:46
Jadå, dom hade t.o.m hemma fjäderlåsningen. Skickade den idag sa han så stort tack för tipset! Skulle passa min maskin direkt enligt vad han sa, men vi får se.