Efter många vändor i tanken som resultat av alla goda råd i trådarna om när man borde röja bort björken så slog jag till i söndags och startade. Titta på före - efter bilderna nedan. Det blev väldigt många tallar som kom fram :mrgreen: Ska ut med snöret och räkna tallar/Ha, men det ser ganska ok ut, det är många små som inte syns på fotot. Området är föryngrat med frötallar så det kanske blir så då, vad vet jag. I varje fall kommer den inte bli sådär "likahöjdig" som avdelningen bredvid.

Det är mitt blötaste område så till vänster ligger basvägen som grävmaskin ska laga till. Åt höger ligger min otroligt vackra bäck, där startar projekt brobygge :grin: så snart jag är klar med all röjning. Nu är det bara det här området och sen en till avdelning kvar, sen är jag faktiskt ikapp. Då har jag röjt nästan 10 Ha på egen hand, tagit 2 år i och för sig men det var det värt (blir ingen farlig konkurrent om jag skulle bli röjningsentreprenör :wink: ).

Tittar du rakt fram i den ena bilden så ser du faktiskt slutet på den del av basvägen som ska fixas till. Det börjar gå uppåt till torrare mark där. Längst upp i bilden skymtar backen på vars topp jag har jakttornet där vi satt på lur i söndags morse.

(jag återkommer nog i logistik-tråden för lite brobyggartips)

På hemmaplan fortgår samtalen med grannarna om att jag ska få disponera en bit kommunal mark för "skoglig verksamhet och förråd" :smile: Kommun är med och jag anar en försiktigt positiv inställning hos grannarna. Hoppas det går vägen, börjar växa ur tomten :lol:


5 kommentarer | Läst 4557 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av totte tis 18 aug 2009, 21:47
Du har jobbat bra, 10 ha röjning är inte så lite när man skall göra det själv på fritiden. Ser ju ut att vara en fin föryngring på tallen.
av Uvskogen lör 22 aug 2009, 21:55
Har du nån uppfattning om hur gammal tallen är? Har inte fått grepp på det, vet inte vem som ägde just den här delen av marken före mig, så finns ingen att fråga. Har gissat på nånstans mellan 5-7 år.
av Skogshuggarn lör 22 aug 2009, 23:50
Räkna kvistvarven.
av totte sön 23 aug 2009, 00:05
Skogshuggarn skrev:Räkna kvistvarven.


Japp, gör som Skoghuggarn säger, kan behöva lägga på 2-3 år, dom första små kvistvarven från planstadiet syns ofta inte, annars har du ett årsskott mellan varje kvistvarv.
av Uvskogen sön 23 aug 2009, 11:48
totte skrev:
Skogshuggarn skrev:Räkna kvistvarven.


Japp, gör som Skoghuggarn säger, kan behöva lägga på 2-3 år, dom första små kvistvarven från planstadiet syns ofta inte, annars har du ett årsskott mellan varje kvistvarv.


Ännu lite ny kunskap om skogen i huvudet, ska ut och räkna bums. Tack! :smile: