Som sagt, vi skulle ha stannat i Arvidsjaur och ta det lite lugnt. Men det blev inte riktigt så, utan vi for upp till Jokkmokk i stället. Självklart med ett stopp för fotosession vid polcirkeln :smile:
Polcirkeln
Jag har själv varit i Jokkmokk flera gånger före detta besök. Besökte, framlidne, konstnären Cai Poulsens atelje i Apokätno flera gånger, och har en tavla som han målat. Fick den av kära Karin när jag fyllde 30 :grin:
Vi blev inte kvar i Jokkmokk heller, tänkte att på något sätt ska vi försöka hinna med ett besök hos "slurfi" i Masungsbyn så vi satsade på att fara upp till Gällivare, kanske vi skulle hinna med honom samma dag? Sagt och gjort, vi for vidare men det tog stopp i Harsprånget. Omöjligt att inte stanna och titta på dammen och besöka resterna av den gamla byn som byggdes upp i samband med att dammen byggdes. Känslan när vi gick runt på de gamla överväxta vägarna och läste på skyltarna "Konsum", "Torget" och så vidare är lite märklig. Tänk hur många olika människoöden som formats här.
Läs själv, hur spännande som helst!
Mäktig damm i Porjus

Tiden började lida mot eftermiddagen men vi var vid gott mod, bara några mil kvar nu till Gällivare. Då passerade vi skylten mot "Stora sjöfallets fjällstation", tror det stod så. Sara utbrast ett "Åhh, tänk att få se Kebnekaise!". Vad gör ett vekt fadershjärta annat än böjer sig. Vad är väl 26 mil tur och retur mot en kall öl på en uteservering i ett soligt och varmt Gällivare :wink: Vi fick belöning för insatsen i varje fall, så underbart vackert att fotona här endast är en blek bild av vad vi såg. Hit ska vi igen!

Gällivare ja, jo vi kom dit till slut, helt slut. Lyckan av att vi hade bokat ett hotellrum var stor!

0 kommentarer | Läst 32619 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild