Ja nu har jag varit på riktig hårdrocksfestival - Rockstad Falun. Avnjutit band som Dark Funeral, Hypocrisy och sist, men inte minst, Sabaton. Sabatons musik är bombastisk och storvulen. Senaste plattan handlar om stormaktsverige med texter därefter. Kul att skråla med i. Det var också en alldeles väldigt häftig upplevelse att för första gången lyssna på DÖDSMETALL (Hypocrisy) alldeles levande :shock:

Men sen har det varit väldigt mycket vardag. Mycket med företaget, det rullar på ok, jag har 8 anställda nu, 2 på projekt, och första året har gått ihop sig. Inget för aktieklippare kanske men alla har fått lön och kunderna har fått bra jobb. Har bestämt mig för att försöka växa lite till kommande verksamhetsår, upp till en 12-14 konsulter. Allt blir lite lättare då, givet alla har jobb förstås. Men att få slå ut kostnaderna på fler gör faktiskt stor skillnad. Dessutom blir det inte så tungt på resultat om någon är obelagd. Kanske jag kan dra ner själv lite på den egna konsultingen och ägna mig mer åt att sälja.

Har inte hunnit med särskilt mycket med skogen, inget alls nästan. Men hoppas att jag nu till helgen ska hinna med och få dit motorvärmaren på traktorn och köra ut ytterligare en 5-6 lass med grus. Vägen börjar då se bra ut, men om den berättar jag när den är klar. Nu får det räcka med "en liten bit till" bilder. Till min stora glädje så ringde en karl från en av grannbyarna idag och erbjöd mig att köpa ett lass med långved som ligger efter "min" väg. Det är väl en 10 kubik och jag fick ett bra pris. En del torrved och säkert nån rutten stock i allt, men helt ok. Det känns skönt att en stor del av nästa års vedbehov redan är klart. Visst, lite fusk men vad f-n, man är inte mer än människa, eller hur?
Dessutom får jag ju provköra min linkran och vagn skarpt :smile: Om denna aktivitet återkommer jag med bilder, kanske en film.

Håller ju också på med att förbereda för nya lövträd och buskar på blötområdet. Har massor med förslag från forumet nu. Får väl se om jag hinner med att få ner något i jorden före vintern. Det börjar bli lite kort med timmar på dygnet nu :roll:

4 kommentarer | Läst 8199 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av totte fre 24 aug 2012, 19:32
Tusan Uvskogen, du får snart se till att lugna ner dig, så här hårt är inte bra att köra i längden. Men kul i alla fall att det går bra, men se till att dom andra får jobba så tar du det lugnt och fint själv och hinner njuta av skogen och livet!
av Uvskogen lör 25 aug 2012, 08:46
Tack "totte". De vet inte om det, men det är planen! :mrgreen:
av lfq tor 30 aug 2012, 15:00
Oj vad det rullar på däruppe i Dalaskogen. Åtta anställda kräver ju en del administration också och det plus skogen verkar var mer än heltid. Men skogsjobb är ju också ett sätt att stressa ner.
av Uvskogen tor 30 aug 2012, 20:01
Ja skogen är underbar till det!
(Administrationen köper jag "som tjänst", det är helt perfekt.)