Tja, det regnade idag. Igen. Har köpt mig ett tak för att kunna stå ute och slipa på kranen. Började idag med kranbommen. Tänkte ett tag att jag skulle köpa mig en liten bläster, men det blev en ny "bläster-rondell" från JULA. Nyhet som ska ge en "blästerliknande yta". Inte vet jag, har aldrig blästrat förut men jag tyckte det blev bra. Gick fort att få bort gammal färg och rost (se filmen). Svårast är att ge sig och inte drabbad av perfektionsdjävulen.
(Får inte upp den lilla filmrutan, fattar inte vad jag gör för fel, har ju gått förut :evil: )

I morgon blir det att måla. Vet inte riktigt hur jag ska göra med kedjorna, går ju inte att slipa varje länk, men tror jag borstar av så gott det går, sen målar. Har köpt en färg som är kombinerad grund och färdigfärg som dessutom stopppar rost. Nästan faluröd :smile:
Sommarverkstad
"Blästerliknande yta" med denna....


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZMDhUHTYWNo[/youtube]

6 kommentarer | Läst 5498 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av totte lör 16 jun 2012, 20:07
Ser ju ut att funka rätt bra den där trissan.

Har du tryckt "Share" och sen valt Options och "Long link" på tuben innan du klistrar in här?
av hasmas lör 16 jun 2012, 21:59
Ja, jag håller med totte om att den där trissan ser ut att funka rätt bra. Jag har bara tidigare sett den på någon mässa. Själv har jag använt denna typ av trissa: http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Slip-och-Kap/Polerverktyg/Grovrengorare-19330/ när jag gjort något liknande. Om den är bättre än ditt val vet jag inte, men skulle du köpt en blästerpistol så har du nog gett upp innan du blev klar. Jag har under årens lopp blästrat en del bilplåt med sådan och det fungerar bäst på begränsade ytor. Om inte annat så behövs en rätt skaplig kompressor för att kunna hålla trycket uppe under en längre tid.

För att få ren kedjorna så kan du ju hänga dessa efter traktorn och släpa dem längs grusvägen upp till "Uvskogen".
av Uvskogen lör 16 jun 2012, 22:01
totte skrev:Har du tryckt "Share" och sen valt Options och "Long link" på tuben innan du klistrar in här?


Nej, hade glömt bort det där! Men nu funkar det. Tack "totte"
av totte lör 16 jun 2012, 22:32
Se så då! Har du en bra högtryckstvätt kan du prova att blåsa kedjorna med den, särskilt om du har ett s k lansettmunstycke, med en fin roterande stråle.

Hasmas: Jag har också provat den sortens skiva, rätt effektiv, men dom tar slut ganska fort. Håller med om vad du säger om bläster. Det är väldigt bra för att komma åt i hörn och skrymslen som komplement till roterande grejor, men att köra stora ytor kräver don som man som amatör inte har, inte ens en 5.5 hk kompressor räcker. Så skall man ju helst återvinna blästersanden också och det är inte så kul att borsta ihop den på en presenning.
av Slurfi sön 17 jun 2012, 00:34
hasmas skrev:För att få ren kedjorna så kan du ju hänga dessa efter traktorn och släpa dem längs grusvägen upp till "Uvskogen".

Jo eller kanske köra dem i betongblandaren med lite grus?
av åberg mån 18 jun 2012, 14:41
Slurfi skrev:Jo eller kanske köra dem i betongblandaren med lite grus?

Det är nog effektivt, men är det inte risk att det knyter sig?