Skriver lite och inga bilder, törs inte utmana förrän all ved för nästa säsong är på gården. Men fick hem fyrhjulingen igår. Verkstaden hade gjort om jobbet och gängat om axeln med mera. Ny skiva och mutter. Ingen kostnad för mig, snyggt av dem tycker jag, alldeles oavsett om det kanske är självklart. :smile:
Skruvade på banden igen idag och plockade ihop hela ekipaget med vagn och hydraulaggregat.

Körde hem 3 lass :grin: Nya metoden med enbart 3-meters gjorde en stor skillnad i skogen, inte alls lika slitigt för grejorna tror jag. Nackdelen är att jag får kapa av det som ligger redan(4,5 m). Vet att jag är tjatig men banden, vilken framkomlighet, halvmeterdjupt smältvattenhål, inga problem.

Fick förvisso en bandkrängning på första vändan, vem är förvånad med mitt flyt :wink:
Fast den löste sig enkelt, snurrade runt kranen och satte en stropp i framvagnen på fyrhjulingen och lyfte upp hela framdelen i luften med kranen. :lol: Störtcoolt och så vansinnigt elegant i skogen 8) Synd bara att det inte fanns någon som såg! Kameran lämnade jag hemma av "oturs"-skäl.

Sen var det i princip bara att släppa på bandspänningen och rulla på bandet igen.

4 kommentarer | Läst 5870 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av totte fre 23 apr 2010, 23:40
Jamen det var väl trevligt med lite framgång! Förvisso, som du säger, var det ju självklart att dom skulle göra om jobbet utan kostnad, men som det ofta är numera så får man faktiskt vara glad när dom också gör det utan att man ens skall behöva bråka om saken.

Nu så slipper du ju i alla fall att köpa ved. Hur många kubik tar du per lass med 3 m? Förresten 3 m måste väl vara bättre att hantera vid kapen också.

Ha, det var en snygg manöver för att fixa bandet, skulle varit skoj att se. Du får se till att kränga av nån mer gång när du har kameran med :lol:
av Uvskogen lör 24 apr 2010, 07:16
totte skrev:Nu så slipper du ju i alla fall att köpa ved. Hur många kubik tar du per lass med 3 m? Förresten 3 m måste väl vara bättre att hantera vid kapen också.


Har jag nu mätt och räknat rätt (annars lär jag väl få veta det här :wink: ) så får jag på 1,3 kubik per lass. Så en 20 lass behöver jag få hem. Har väl med det tidigare fått ihop drygt hälften. Hoppas på få ut minst 5 lass idag.

Men visst vore det skönt med en liten traktor nere vid vägen så man kunde köra hem större lass, sådär en 5 kubik, per gång. :smile:
av lilltrollet sön 25 apr 2010, 21:43
Schysst att du fick det gratis utan krångel! Nu är det bara att börja samla inför vintern :D
av Uvskogen sön 25 apr 2010, 22:21
Japp, har fått hem massor den här helgen, allt kapat och en hel del klyvt redan! :)

(Tyvärr måste jag åka iväg på jobbresa i 4 dar, stör mig otroligt när vi har så ljusa kvällar som nu)