Sådärja, då var äntligen vägen klar. :smile: Alla 34 ton är utkörda och utskottade. #:-s Räckte inte riktigt till hela backen, men jag har fått bort de värsta groparna. Det var i de groparna som jag flera gånger förra året fick stopp och vrid på fyrhjulingen så jag höll på att få vagnen över mig.
Det blev förstås väldigt mycket lättare att köra över blötmarken, och det bör nog hålla för traktorn också. Ligger en ordentlig stockmatta under som också bär. Däremot så blev det inte så mycket enklare att komma upp i backen. Jo, på ett sätt, fyrhjulingen stegrar sig inte. Däremot så ligger 0-90 alldeles för löst så den börjar lätt spinna i gruset. Behövs en vinter med snö och körning med lass över det hela för att få fast det. Funderar också på hur jag på bästa sätt ska få upp mer grus i backen så det finns ända upp. Kanske en pulka en eller en ny liten vagn, typ Biltemas?
Blötan och backen
Även vägen fram har fått grus -jämt blev det!

Tyvärr så var jag tidsoptimist med det här igen, så några broar har inte hunnit byggas. Får se om jag i varje fall hinner börja på en av dem före vintern. Jag har ju en rejäl kran och vinsch nu!

Vilket för mig alldeles osökt över till att jag i helgen ska köra hem mitt lass ved långved. Premiär för mitt alldeles charmanta ekipage som avbildas nedan (framför har jag fått till ström nere på plan-efterlängtat. Ska grävas ner till nästa år, vill känna på läget en säsong först)
Vackert ekipage!


5 kommentarer | Läst 5488 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av wigge ons 12 sep 2012, 20:30
Snyggt ekipage :)
av Blivande snickare ons 12 sep 2012, 20:35
Sannerligen, snyggt ekipage. Nu är det bara att måla nuffe lite så är det en full poängpott! :)
av Slurfi ons 12 sep 2012, 20:56
Fint med väg ut i skogen.
av lfq ons 12 sep 2012, 21:47
Ett sånt ekipage kräver fina vägar - inga blötmarker och gyttjebad här. :mrgreen:
av totte tor 13 sep 2012, 00:31
Eminent väg, utsökt ekipage!