Ja, har ju sagt det, den här bloggen ska handla om skogen. Men när det nu är så jädrans kallt varje dag så blir det inte mycket gjort där. Eller för att vara mer sanningsenlig, inget alls.
Fast å andra sidan så händer det en massa trevligt och positivt som är lite kopplat till den, så varför inte berätta om det.

Har numera, har jag väl redan berättat antar jag, 2 vuxna barn, båda över 20. De senaste 2 veckorna har de båda tagit varsina kvantsprång framåt i livet. Sådär som det kan ske när man är i början. Sonen min är snart färdigutbildad PT (personlig tränare) så nu lär jag väl knappast komma undan längre :wink: Blir väldigt spännande framöver var i landet han landar så småningom.
Dottern är nu klar agronom så jag får kämpa lite med mina tvärsäkra slutsatser om vad som försiggår i naturen. "Det där är en tall -det syns på de långa barren" räcker liksom inte längre. Hon och värmlänningen har haft "flyt" den senaste veckan. De har lyckats hitta en lägenhet i en ombyggd lada utanför Uppsala,exjobbet godkänt och hon har fått jobb i Stockholm.

Så, här sitter man och myser och pyser och är inte så lite stolt över sina ättelägg. Jodå, lite stolt över värmlänningen också, är en duktig karl det. Dessutom har de lovat komma upp hit allihopa för en vedhuggningshelg i vår. Blir hur trevligt som helst. Premiär för min nya Faxe-transportör blir det också. Bara en sån sak!
Har kommit lite längre i "ny traktor" planerna också. Måste ha en med fungerande hydraulik, den jag har orkar tyvärr inte med att driva hydraulsvängen på kranen när det är lite last på. Har letat efter reservdelar, men det finns helt enkelt inte. Så jag har en dialog med en firma som säljer begagnade traktorer nu, han letar åt mig. Visst, finns ju blocket också, men svårare med inbyte där. "Du kan väl ha två" tänker du men se det gör inte kära K, "Lite tomt måste det få finnas kvar".

Så det är rätt gott. Då gör det inget att ventilen till kylslingan gick sönder så det sipprade in kallvatten i pannan hela tiden. Jävlar vad jag fick elda! Men nu är den utbytt.
Inga bilder får du idag, hoppas texten inspirerar till någon vision i din hjärna i stället. Mina utsändningar på nätet är garanterat avgiftsfria.
Tja, en ganska förnöjsam Uv alltså :smile:

6 kommentarer | Läst 15683 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av ananders tis 22 jan 2013, 22:31
Håller helt med att man ska inte ha för mycket "skrot" på tomten och man kan ju inte köra mer än en åt gången.

Lycka till med sökandet efter en bättre traktor.
av Mangan tis 22 jan 2013, 22:36
Du får köpa en söt liten traktor till fru K, det har funkat förr. ;)
av totte tis 22 jan 2013, 22:56
Men så trevlig läsning det blev :grin: ! Lite positiv känsla från en annan front gjorde att jag själv plötsligt blev på riktig bra humör, var lite tisdagsglåmig innan. Tycker nämligen minst om tisdagar av alla dagar. Måndagen är som den är, man är bara tvungen att acceptera att nånting är först i veckan. Tisdagen har inte ens den ursäkten och ändå känns nästa helg lika långt bort. Sen blir det plötsligt mitt i veckan på onsdagen och hoppet stiger. Vi är två på jobbet som har bildat anti-tisdagsklubben 8) .

Dottern har jag inte träffat men däremot fru K och den snart nyblivne PT:n. Hälsa hela familjen i vilket fall.
av zeetorg ons 23 jan 2013, 23:10
En mycket fin och logisk beskrivning om veckodagarna Totte.
av totte tor 24 jan 2013, 00:17
Tack! En till som förstått det hela märker jag, välkommen till klubben :lol: !
av Slurfi tor 24 jan 2013, 00:37
Ny traktor är kul, man kan läsa och spana och provköra och även diskutera på forum osv osv
så själva traktorn blir kanske den minsta delen tillslut.