Jo nu har jag faktiskt varit med om den värsta resan hittills i mitt liv. Den som följt bloggen vet ju att jag råkade ut för en annan händelse för en typ 5 år sedan. Men det var faktiskt inget jämfört med det jag genomlevt de senaste 5 veckorna. Tänkte först inte berätta något men efter en del funderade så kan det nog vara bra för fler att veta hur det kan gå.

Det hela började i slutfasen av bygget av huset i skogen, fick en konstig feber som varade i några dagar men inga andra symptom. Sen återkom den igen samma helg som jag la det sista på taket. Inga symptom igen, men gjorde som vanligt "två Alvedon och kör på".
Måndagen efter helgen skulle jag till Stockholm, satte mig i bilen på morgonen och kände att det gjorde ont i ryggen. Ja, ja, klättrat på tak och spikat papp och sånt kan ju ge vem som helst lite ryggont. Tänkte lite dock att det satt lite långt upp.
Nå, på tisdagen var febern så igång att det inte gick att få undan den med Alvedon så jag tog det lite extra lugnt. Blev hemma från jobbet resten av veckan. Tyckte allt var väldigt konstig med hög feber och ont i ryggen samtidigt. Tänkte ändå att jag tar det lite lugnt och ringe vårdcentralen nästa vecka, vill ju inte gärna träffa läkare. På lördagen började jag få lite svårt att andas och rejält ont i rygg och nere i bröstet. Ringde jouren och fick en läkartid på eftermiddagen. Under tiden fick jag för mig att en liten promenad i skogen gör nog nytta så jag körde ut till skogen och gick upp till huset. Ingen bra ide, höll knappt på att komma tillbaka hem. Flåsade som en storrökare på 150 kg. Sen tog det kanske en 20 minuter så tog nästan tvärstopp och jag fick smärtor av ett slag jag aldrig haft förut. Kunde knappt andas, fick faktiskt lov att ringa 112.
Sen gick det fort, ambulansen kom, jag fick nästan inget syre i kroppen så de körde in med allt av syre de hade samt morfin i massor så smärtan skulle ge sig något. Hamnade sen i ett rum med massor med läkare av olika de slag, minns inte mycket, men just då var det visst lite nära.

Så småningom så fick de bukt med smärtan och jag fick morfin regelbundet samt dropp med två sorters antibiotika och en annan med vätska. Hade kranar överallt på armarna. såg visst inget vidare ut överhuvudtaget.
Men efter ett dygn så hade de fått bukt med det akuta och jag kunde stegvis gå ner i syretillförsel och morfin, för att efter två dygn helt slippa det. Nu har det snart gått 3 veckor sen jag åkte in. Är inte helt frisk än, har fortfarande lite feber (har haft feber i 5 veckor nu), men det går framåt om än långsamt. Är inne på den tredje antibiotikakuren, ingen har riktigt lyckats ta bort inflammationen men den här verkar lovande. sänkan har gått ner från 450 till senast 110 vilket ju låter bra.
Andas utan problem förstås och är hemma, men snacka om att jag kommer få en lång period av rehabträning. Min kondition är obegripligt dålig. Läkarna säger att jag har en 1-2 månader framför mig.

Vad hade hänt då och vad har det här med skogen att göra? Jo de vet inte säkert, rent kroppsligt så hade jag en mycket massiv lunginflammation, inflammation av lungsäcken samt vatten i lungan. Men vad som orsakat det är fortfarande oklart men det mesta lutar åt harpest. Har ju hare som lever och springer ikring precis där jag byggde stugan så helt orimligt är det inte. Hoppas jag får veta så småningom, de har då tagit en massa odlingar men fler kanske behövs.

Så vad är sensmoralen i det här då? Jo får du feber utan andra symptom kolla direkt upp dig hos läkaren och nöj dig inte med svar typ "ta två Alvedon och avvakta". Hade jag fått behandling en vecka tidigare så hade nog det mesta sett annorlunda ut. Fast då kan man förstås inte vara en sån där tjurig gubbe som jag som inte ska gå till läkaren - " en stund i skogen fixar nog till det".......
Harpest, hur f-n ska man skydda sig mot det? Om man nu vill vara i skogen helst jämt.

Hursomhelst, jag är glad jag tog mig igenom och kan börja fundera över att kanske få börja röja allt det där som ska röjas. Hoppas att jag ska komma i tillräckligt god form för älgjakt, men det är nog lite tveksamt tyvärr.

18 kommentarer | Läst 6320 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Erre tor 10 sep 2015, 21:59
Herregud!
Hoppas du frisknar till och blir återställd igen!!
av Tosca tor 10 sep 2015, 22:04
Huffa, du gör en då kallsvettig, välkommen tillbaka bland de levande får jag då lov att tillönska.
av Blivande snickare tor 10 sep 2015, 22:05
Usch, lät inget vidare det där. Du är nog allt lite för ung för å "trilla av pinn" så att säga.
Krya på dej önskar din finske vän! :)
av Fredrik Reuter tor 10 sep 2015, 22:17
Dra på trissor, det var ingen trevlig läsning!
Men det känns bra att du är på bättringsvägen och att du delger oss andra om vad som kan hända!

Krya på dig och ta det lugnt!
av Göt tor 10 sep 2015, 23:33
Det är inte sorkfeber? Fråga om dom testat för det

Krya på dig ordentligt ta en dag i taget :-H :YMHUG:
av totte fre 11 sep 2015, 00:45
Ja hualigen, vilken pärs, 450 i sänka, då är liemannen utanför dörren. Sicken jäkla tur då att du kom in innan det var försent. Goda vänner vill man verkligen inte förlora. Sköt nu om dig ordentligt och rehabilitera dig i den takt som krävs, inte mer.
av lfq fre 11 sep 2015, 07:34
En kuslig historia som lyckligtvis slutade bra. Säger som totte, ta det nu lugnt.
av Mangan fre 11 sep 2015, 07:39
Inte skrämmas så. Skönt att de verkar ha koll nu. Borelia ger ont i nacken, men feber tror jag inte.

Lunginflammation, det var inte alls länge sedan som man fick vara glad om man överlevde. Idag har vi antibiotika som gör underverk, kom experimentellt under andra världskriget först.

Passa på att vila nu i höst, ta fyrhjulingen ut med fika korgen en solig höstdag. Och lägg bort tankarna på vad som måste göras (eller nöj dig med att skriva ner dem bara), och bara njut!

Krya på dig!
av Slurfi fre 11 sep 2015, 07:58
Ojoj, krya på dig.
av isteskog fre 11 sep 2015, 08:05
Åh fy f-n! Liemannen var och drog i huggarblusen.... säger som de andra: ta det lugnt och låt det ta den tid det behöver för att komma i huggartagen. Krya påré :)
av skördaren 2 fre 11 sep 2015, 08:25
Ja man får var försiktig så det inte blir blodförgiftning när man går o drar på saker o ting i sin kropp ..... går hjädrans fort utför då .
av Suzuki Hasse fre 11 sep 2015, 18:04
Krya på dig
av sundelius fre 11 sep 2015, 21:37
Shit :surp:
Gott att du kom under vård i tid, min erfarenhet är att när det på riktigt så är vår sjukvård fantastisk :!:
Krya på dig och så håller jag med resten av gänget, försök att ta det lugnt
av Mikael fre 11 sep 2015, 22:05
En vanlig lunginflammation låter ju som en barnlek i jämförelse med vad du har varit med om, krya på dig.
av halvproffs lör 12 sep 2015, 07:33
Och jag var orolig för att du tröttnat på att skriva här. Hur skulle det bli om dina fina välformulerade inlägg o bloggar skulle försvinna :sad: . Skräms inte sådär och krya på dig snabbt för jag vet att stortjuren kommer bland ungtallarna nedanför ditt höjdarpass! :grin:
av zeetorg lör 12 sep 2015, 12:12
Oj oj, önskar dig en snabb bättring!
av ananders lör 12 sep 2015, 19:01
Det var ingen trevlig erfarenhet du fått dig till dels. Hoppas att allt slutar väl.
av SHR mån 14 sep 2015, 18:48
Men du! Inte dåligt sjuk du blivit. :surp:
Krya på dig och hoppas du slipper detta någon mer gång under livstiden !! :|