Sådär, då sitter det drivning på plats på min gamla xyz-vagn. Ganska enkelt att få på plats och det fungerade direkt. Tog mig upp för min "mördar" backe med bara hjul på fyrhjulingen. Har aldrig gått förut så ska bli lite spännande att pröva mitt i skogen med last på. Sen med banden på så lär inget stoppa mig längre. Men kanske den största fördelen är möjligheten att bromsa vagnen när jag far nedför med fullt lass. Får väl se snart.
Lite bilder nedan från montaget, blir en film lite längre fram, fick ingen fotograf med mig ut den här gången. "Aldrig, bara en massa jävla mygg och knott och annat skit där nu!" typ av svar. :wink:

Trångt under sitsen med alla sladdar och relän för vinschar och driftstyrning
Slangar och ännu fler slangar
Börjar bli lite väl mycket sladdar, slangar och burkar nu
Blir nog bra med lite rejälare stockar längs ner, slangarna lever lite farligt
Motorn på plats, färgen flagnar och ytrosten där efter 2 timmar....
3 kommentarer | Läst 4061 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av totte tis 12 jul 2011, 00:10
Inte illa! Det är trevligt med grejor som funkar direkt utan att man måste börja joxa och jäklas och modifera det ena och det andra innan det slutligen nästan funkar. Kan hålla med också om att det börjar se mycket ut, fyrhjulingen syns snart inte under alla tillbehör. Antar att du hör att den är därnere nånstans när du startar den. :lol:
av Uvskogen tis 12 jul 2011, 16:06
Ha, ha jodå, den finns där fortfarande. Var ute och körde ett lass idag. Funkade jättebra men måste flytta brytaren för tillslag närmare handtaget så jag kan bromsa och lägga i "backen" samtidigt. Blir väldigt bra nedför. En annan effekt är att när man lägger i driften så trycker den på så mycket att i uppförsbackar så lyfter framhjulen på atv. Det man vinner bak förlorar man fram liksom. Antar att jag lär mig att mer exakt veta när man ska slå i och ur den för maximal drift.

(för övrigt, när jag kom och skulle duscha fick jag en stöt i duschen. De åskade utanför. Gjorde väl inte direkt ont men kändes väldigt obehagligt. Hustru ringde sjukvårdsupplysningen och sen fick jag lov att fara in till akuten och ta EKG och 3 andra prov "för säkerhets skull". Man kan visst få arytmi av sån där och i så fall måste man läggas in på övervakning. Men ingen fara med mig, fick åka hem efter proverna, har ju som bekant ett starkt hjärta :smile: )
av Slurfi ons 13 jul 2011, 19:34
Ser fint ut, vore skoj att få testa ett sånt ekipage nångång.