Har som bekant varit ute och rest, så det har gått lite långsamt med sommarprojekten. Men trots allt, de rör sig sakta men säkert framåt.

Linkran: Slipade, tvättad och målning en bra bit på väg. Insåg att jag inte kan blästra allt med de grejor jag har och det var inte vettigt köpa allt som behövs. Så en del är blästrat, en del stålborsta och en del tvättat. Det blir bra nog som det heter. Mitt främsta syfte är ju trots allt väderskydd och i viss mån skydd mot mekaniska skador, inte yta.
Färdig för målning- kommer åt där det går...
Färdig för målning - lättare med svart för övrigt
Stödben målade första gången - det blir fint!

(När jag ser banden där bakom börjar jag längta till vintern :smile: )

Vägen: Den är nu kavlad och risad över blötmarken, det har gott åt ordentlig med träd. Nu tänker jag lägga grus ovanpå riset så blir det nog bra. Sen är jag framme vid backen som är mitt egentliga mål. Hälften av gruset går åt för att komma dit men har liksom inget val.
Kavelbro med ristäcke


Björkplanteringen. Ibland har man lite tur. Marken som jag tänker röja från alla barrträd är samma som blötmarken vägen går över, så tallarna och granarna gick direkt till kavelbron. Har dock fortfarande en hel del att ta ner, men det kommer hinnas med före vintern. Sen är jag redo att sätta björkplantor i vår, om det behövs. Måste rådgöra med skogsmästaren på Mellanskog vad som är bäst. Självsådd eller köpta plantor.
Barrbefriad och redo för mer löv


8 kommentarer | Läst 4426 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Slurfi tis 24 jul 2012, 16:52
En kort fundering bara om lövskog, när kan man börja stamkvista löv?
Eller kanske rättare, ska man stamkvista löv?
Jag tänkte mig att då kommer inte granen upp lika fort och man får finare lövträd.
av Uvskogen tis 24 jul 2012, 17:06
Du tänkte alltså att skyddet för granen blir sämre och därmed vill den inte vara där. Hmm, tål att tänka på. Kanske en forum-fråga?
av Slurfi tis 24 jul 2012, 20:49
Jo det torde vara en typisk forumfråga.
av totte tis 24 jul 2012, 20:50
Fint med målat! Brukar bli bra om man får bort det som är löst och ordentligt rent på det som sitter kvar.
av Uffe ons 25 jul 2012, 23:53
Skall du inte ha geoduk innan du grusar på bron? Då bär det bra och gruset försvinner inte iväg nedåt. bara lite tankar i all välmening från mig
av Uvskogen tor 26 jul 2012, 06:34
Uffe skrev:Skall du inte ha geoduk innan du grusar på bron? Då bär det bra och gruset försvinner inte iväg nedåt. bara lite tankar i all välmening från mig


Det är något som jag funderat fram och tillbaka på, men tänkte att kavlarna och riset skulle ge nästan samma effekt. Har ju 0-90 bergkross så det är ganska grova stenar i det. Hmm, ska ta mig en funderare till så inte snålheten bedrar visheten :???:
av Blivande snickare tor 26 jul 2012, 13:35
Duken är en bra satsning Uvskogen, tveka inte, du kommer att ångra att du inte satte dit den när gruset börjar sjunka. Går dessutom otroligt snabbt när det väl börjat!

Blir det inte rakare stammar om man planterar?
av Uvskogen tor 26 jul 2012, 13:41
Blivande snickare skrev:Blir det inte rakare stammar om man planterar?


Jo, det är fler som säger så, så jag har förbeställt björkplantor men tänkte ta en vända till bland expertisen innan jag slår till bestämt (är väl snålheten som spökar igen) :mrgreen: