Så fick även vi vår dos av stormar. Inte ofta här i Dalarna men i natt var jag vaken. Satans vad det blåste! Inte kunde jag sova, det small, knakade och dånade hej vilt. Var lite orolig för den stora gamla björken som står bredvid huset, men det gick bra. Blåste dessutom från ett sånt håll att den skulle falla över vedboden och inte huset.
Somnade till framåt morgonen så jag kom inte ut förrän vid 11 tiden idag för att inspektera. Inga värre skador hemma, en vindplåt på vedboden som fläkts upp och en av plåtarna har släppt men ligger kvar. Efter det så kvarstod ju skogen, hygget tvärs över vägen, där låg det bra med träd. Men min skog ligger bakom ett berg och vinden kom från rätt håll så jag och Sara var vid gott mod. Så var det också, bara ett gammal torrträd som enda offer, allt annat stod. Fast snön är i det närmaste bortblåst nu. Vi tog vägen hem på andra sidan berget och där låg det massor med träd, någon hade varit före mig och rensat vägen. Framförallt så man i hyggeskanterna där det är lite blött, där kunde 10 träd fallit i grupp. Ja nu har vi fått en lite känsla av vad smålänningarna tycks råka ut för titta som tätt, lite läskigt är det allt.
Stormfälld gammal kämpe
Den gamle står kvar och vakar över skogen


1 kommentar | Läst 1752 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av masterchief mån 26 dec 2011, 17:53
Skönt det inte blev värre,,,, har ett par skotarlass som gått skulle jag tippa,,,iofs blir det alltid mer när man börjar jobba med det,,,har bara inpekterat de givna platserna.