Veckans kvällar ägnas åt elsystemet i traktorn. Inte för att jag försöker mig på någon sorts restaurering till originalskick, men vill att grejorna ska fungera. Så här långt har jag fått fart på all originalel, så ljusen fram lyser, instrumentbelysningen fungerar. Ser fint ut i mörkret. Lamporna till framlyktorna krävde en del letande efter lampor. Visade sig att MC-butiken hade 35/35 lampor med bajonettfattning. Har hittat nya positionsljus på Jula som kan duga om jag inte lyckas laga ihop originalen.

Idag har sen eftermiddag/kväll ägnats åt blinkers. Hur jag än gjorde fick jag inte igång blinkning. Efter mycket provande och svärande och brända relän så kom jag på det. Dålig jordning, mindes sent omsider när man i en grå forntid meckade med amazonen, just detta med hur viktigt bra jordning är, särskilt för att ett relä ska fungera.
I morgon blir det till att dra fram en direktjordning till kopplingslådan.

Traktorn är nu försäkrad och frågelappen från transportstyrelsen om hur jag tänker använda traktorn är ifylld. Den blir nog kvar i skatteklass 2.

Inget har droppat på papperet under traktorn så här långt heller. :smile: Kändes bra eftersom jag drabbades av lite "efter köpet ångest" en kort stund i morse. Det är över nu 8)

4 kommentarer | Läst 14251 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Anonymous ons 01 sep 2010, 21:54
Känner med dig. Köpångesten släpper och omsorgen över nyförvärvet tar överhand... . Nu är det bara att njuta över att att du tagit ett beslut, fullföljt det och är en lycklig - TRAKTORÄGARE - !
av Torparn79 tor 02 sep 2010, 09:34
skatteklass 2, då är den skattefri, eller?
för jordbrukstraktorer är ju, om du inte visste det, friade ifrån vägskatt, än så länge..
ska du däremot köra "yrkesmässigt" med externa transporter så åker du på att skatta för den, har för mig att skatten är ungefär 1 kr/kg..
av totte tor 02 sep 2010, 10:03
Låter fint, elen verkar ju då vara i rätt bra skick eftersom du får igång det mesta såpass kvickt. Jordning är alltid problem på gamla grejor, att dra separata jordkablar är ofta enda lösningen. Det kan bli så jäkla skumma fel av det också. Saker och ting som inte alls skall lysa gör det när man slår på nåt annat.
av Uvskogen tor 02 sep 2010, 19:25
totte skrev:. Saker och ting som inte alls skall lysa gör det när man slår på nåt annat.


:lol: Precis så är det, men jordkabel kommer så då är det slut på belysningsanarkin :wink:

(ta i trä och så för säkerhets skull :???: )