Har röjt färdigt nu i björkskogen. Tycker jag tog i väldigt mycket så jag hoppas det ska vara nog med avstånd mellan träden nu, men det går försåts att ta lite till om något år eller så. Det här ska ska bli min ved om sisådär 15 år. Det blev väldigt vackert, ljuset silar ner så där vykortsaktigt. Blev faktiskt ganska mycket att ta vara på som ved redan nu.


Sen åkte jag upp till ungtallarna där jag röjde bort all björk för något år sedan, men det var tusan vad den växer ifatt. Får nog lov att gå runt där en vända till och plocka en och annan. För övrigt så verkar det vara ganska lite älgskador men mer älg hålls nere hos mig nu. Min mark ligger i hörnet på ett vargrevir (järnväg och riksväg nån kilometer bort är en mer eller mindre definitiv gräns, sen kommer älven på det.) Tycks som om älgen drivs ner åt mitt hörn, men det lär väl visa sig i oktober :smile:


7 kommentarer | Läst 6517 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av frasse ons 03 aug 2011, 17:21
Som fliseldare lär kommentaren bli:Usch vad värme jag ser ligga på backen.
av Uvskogen ons 03 aug 2011, 19:54
Jodå, men det ska bli värme av det. Blir utmärkta pinnar till kaminen, den där som gör att man kan ha 25 grader i vardagsrummet utan att tveka. :D
av Tosca ons 03 aug 2011, 21:07
Du gör väl som de gjorde förr, eller nästa iaf - allt är ved som är grövre än tummen?
(Förr var det väl ned till fingertjocklek som gällde.)
av Anonymous ons 03 aug 2011, 21:39
Måste ge beröm - du är aktiv och ligger i, trots sommarvärmen!

Vad gäller tätheten på björkröjningen så är jag säker på att din blogg om 3 år kommer att redovisa: "skulle ha tagit dubbelt så mycket för 3 år sedan...".... men med ditt aktiva sätt kanske de tre åren gett husvärme på ett bra sätt...
av Uvskogen tor 04 aug 2011, 14:26
trislc skrev:Måste ge beröm - du är aktiv och ligger i, trots sommarvärmen!



Tack för det! :grin: Fast erkännas ska att jag gör ganska korta pass i värmen, inte längre än 2 timmar, sen blir det för tröttsamt.
av lilltrollet sön 14 aug 2011, 14:43
Härliga, inspirerande bilder! :)
av Uvskogen sön 14 aug 2011, 16:51
lilltrollet skrev:Härliga, inspirerande bilder! :)


Tack "lilltrollet". Har idag röjt bort de där småbjörkarna, betydligt trevligare jobbväder idag (kolla senaste blogginlägget så ser du)